12:24 28.11.2023

United24 і "Метінвест" зібрали понад 300 млн грн за браслети "Азовсталі" для ЗСУ, проєкт переміг в Effie Awards

3 хв читати
United24 і "Метінвест" зібрали понад 300 млн грн за браслети "Азовсталі" для ЗСУ, проєкт переміг в Effie Awards

Фандрайзингова платформа United24 і гірничо-металургійна група "Метінвест" зібрали понад 300 млн грн, продавши 100 тис. браслетів "Азовсталь. Символ незламності" з використанням останньої довоєнної партії сталі маріупольського комбінату і за допомогою зарубіжних діячів, спрямувавши ці кошти на створення Армії дронів для Збройних сил України.

Згідно з пресрелізом компанії, українська складова міжнародної нагороди в галузі рекламно-маркетингових комунікацій Effie Awards назвала агенції та найкращі проєкти у 2023 році - головний приз премії отримав проєкт "Азовсталь. Символ незламності", створений агенцією Gres Todorchuk для фандрайзингової платформи United24 і групи "Метінвест".

При цьому уточнюється, що ідея проєкту виникла у партнерів восени 2022 року. На той момент увесь світ знав про оборону Маріуполя і "Азовсталі" - комбінату, який став фортецею для захисників міста. Для кожного українця назва комбінату стала символом мужності та незламності захисників України. З останньої довоєнної партії сталі комбінату "Азовсталь", наданої групою "Метінвест", виготовили унікальні браслети. Так з'явився проєкт "Азовсталь. Символ незламності".

100 тис. браслетів були розпродані в 44 країни світу, вони з'явилися у світових громадських діячів, політиків і зірок. На допомогу Україні зібрали понад 300 млн грн. Весь прибуток від продажу браслетів з останньої партії сталі спрямовано на створення Армії дронів для ЗСУ.

Участь "Метінвесту" в проєкті "Азовсталь. Символ незламності" була частиною мільярдної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова. З початку війни група "Метінвест" перерахувала на допомогу силам оборони України понад 2 млрд грн, які пішли на закупівлю і виробництво десятків тисяч одиниць обладнання для ЗСУ - від бронежилетів і мобільних бункерів до тепловізорів, автомобілів і макетів техніки.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що це визнання - не про проєкт чи партнера: це ще одне підтвердження, що "Азовсталь" - один із нових символів для кожного українця і навіть для іноземців. Символів, які через багато років стануть уособленням нашої перемоги над агресором у цій війні.

"Тому я зовсім не здивувався, що в Україні та за її межами знайшлося так багато охочих отримати свою дещицю сталі з легендарного комбінату, і тепер журі Effie Awards відзначило проєкт головною нагородою. Хотів би подякувати нашим партнерам з United24, Gres Todorchuk та іншим за реалізацію проєкту. Зі свого боку, ми продовжимо активно підтримувати сили оборони України. Стояти пліч-о-пліч із нашими захисниками стільки, скільки буде потрібно", - наголосив гендиректор, слова якого наводить пресслужба.

Проєкт "Азовсталь. Символ незламності" став можливим завдяки співпраці групи "Метінвест", United24 і Gres Todorchuk. Дизайн браслетів розробив ювелірний дім SOVA, "Нова пошта" забезпечила доставку, а Rozetka - продаж браслетів.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також у країнах Європейського Союзу, Великій Британії та США. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА