16:20 26.01.2024

Кабмін пролонгував до 31 березня 2025 року раніше отримані аграріями кредити

2 хв читати
Кабмін пролонгував до 31 березня 2025 року раніше отримані аграріями кредити

Кабінет Міністрів пролонгував на один рік термін кредитування суб'єктів підприємництва -сільгосптоваровиробників - за укладеними ними раніше кредитними договорами до 31 березня 2025 року.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Уряд також вніс ще низку змін до порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва. Зокрема, запроваджено механізм надання часткових гарантій банкам за кредитними зобов'язаннями суб'єктів малого та середнього підприємництва, які здійснюють діяльність у галузі сільського господарства, що відповідає положенням закону "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві".

Крім того, викладено в новій редакції термін "зона високого військового ризику", що передбачає тимчасове розширення дії пільгових умов Порядку надання фінансової державної підтримки на таких територіях з одного року до трьох.

Як повідомлялося, у рамках другого етапу впровадження ринку землі в Україні запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, діяльність якого буде спрямована на підтримку малих фермерів, які обробляють земельні ділянки площею до 500 га.

Фонд допомагатиме в купівлі сільгоспземель, фінансування сільгосптехніки та обладнання, а також задоволенні операційних потреб малих фермерських господарств. ФЧГК надає гарантії українським банкам, що покривають до 50% зобов'язань позичальника за інвестиційними кредитами та кредитами на фінансування обігового капіталу. Позичальники зможуть отримати кредити на фінансування обігового капіталу на строк до трьох років, інвестиційні кредити на строк до семи років і кредити на купівлю землі на строк до 10 років. Максимальна сума кредиту не перевищуватиме $800 тис. на одного позичальника. Суб'єкт має відповідати вимогам фонду та екологічним і соціальним вимогам Світового банку. Крім того, фермер має бути зареєстрований у Державному аграрному реєстрі (ДАР).

Потенційно скористатися таким інструментом в Україні зможуть 17,7 тис. малих фермерів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА