20:33 04.04.2024

Розрахунки промспоживачів з "Укренерго" за передачу та диспетчеризацію зменшили сукупний борг на ринку е/е до 52-53 млрд грн - СЕО

1 хв читати
Розрахунки промспоживачів з "Укренерго" за передачу та диспетчеризацію зменшили сукупний борг на ринку е/е до 52-53 млрд грн - СЕО

Сукупний борг на ринку електроенергії станом на початок квітня поточного року становить близько 52-53 млрд грн, що на 12-13% менше, ніж на грудень 2023 року, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Сукупно борг дещо зменшився. У грудні ми називали цифру приблизно в 60 млрд грн. Зараз сукупна заборгованість становить, за оперативними даними, близько 52-53 млрд грн", - сказав він на брифінгу в медіацентрі "Укрінформу" в четвер.

Зменшення цієї заборгованості Кудрицький пояснив частковими розрахунками з "Укренерго" промислових споживачів за передачу та диспетчеризацію е/е.

Як повідомлялося, за даними на початок квітня, озвученими на цьому брифінгу, борги промислових споживачів на балансувальному ринку перед компанією становлять понад 31 млрд грн, а сама компанія в результаті винна генерації 19 млрд грн. Кудрицький зазначив, що ці борги є головною перешкодою для приватних інвестицій у розподілену генерацію, чого гостро потребує енергосистема в умовах руйнувань ТЕС і ГЕС ударами РФ. Вирішенням цієї проблеми він назвав зупинку накопичення боргів шляхом визначення переліку захищених промспоживачів і відключення неплатників і після цього - погашення боргу за рахунок залучення коштів МФО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА