11:49 13.06.2024

"Укрнафта" планує залучити фінансування Deutche Bank на будівництво маневреної генерації

2 хв читати

ПАТ "Укрнафта" підписало меморандум про співпрацю з Deutsche Bank, щоб залучити фінансування на будівництво газової маневреної генерації, повідомила пресслужба компанії.

Крім того, на Конференції з відновлення України, що відбулася в Берліні, компанія підписала меморандум про взаєморозуміння з Siemens Energy. Договір допоможе отримати експертизу й розробити нові проєкти на основі парових і газових турбін для комбінованого виробництва тепла та електроенергії.

"Найважливіше питання зараз - зміцнення української енергосистеми, зруйнованої російськими атаками. Децентралізація та підвищення ефективності. "Укрнафта" стала частиною цього процесу. Це входить в ESG стратегію компанії, зокрема як органічний процес розширення ланцюжка доданої вартості. Також це важливо з точки зору соціальної відповідальності компанії", - зазначив директор компанії Сергій Корецький.

Раніше "Укрнафта" та "Укргідроенерго" заявили, що EUR300 млн, які виділяє Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) на підтримку енергетичного сектору України, буде спрямовано на реалізацію ними проєктів з відновлення генерувальних потужностей шляхом будівництва нової маневреної генерації.

Як повідомлялося, Україна за допомогою партнерів має намір побудувати 2024 року до 1 ГВт газової маневрової генерації і ще 4 ГВт найближчими роками.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності й оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", які реалізують юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення передати державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою зараз управляє Міноборони.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

NovaPay домовився з МХП про посередництво у виплаті коштів за оренду паїв

Президент підписав закон, що змінює умови функціонування ринку ОСЦПВ

Без світла в Україні залишаються 473 населені пункти - "Укренерго"

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 15:00

За підсумками швейцарського саміту створять Action plan імплементації Формули миру - Свириденко

Брак робочої сили може стати ключовим фактором для української економіки в наступні місяці - ІЕД

Профільний комітет Ради схвалив проєкт закону про будівництво блоків №3-4 Хмельницької АЕС

Україна і спецкомітет кредиторів не досягли угоди про умови реструктуризації євробондів, продовжать дискусії - Мінфін

Прем'єр Норвегії на Саміті миру оголосив про виділення допомоги на ремонт енергетичної інфраструктури України

"Нафтогаз" упровадив внутрішній регламент REMIT

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА