16:27 16.03.2024

Порошенко привіз морпіхам на Південь FPV-дрони і квадроцикли для евакуації поранених

3 хв читати

Петро Порошенко на Миколаївщині передав підрозділам Морської піхоти дрони-камікадзе, «Мавіки», а також три квадроцикли для швидкої евакуації поранених. 

Боєць батальйону морської піхоти каже – квадроцикли це дуже актуальний, багатофункціональний вид транспорту на війні: «сьогодні отримали чергову партію позашляхових квадроциклів. Невідʼємна річ сучасної війни, тому що багатоцільове використання їх на фронті. І доставляти боєприпаси на передній край, і маневрені групи, протидиверсійні резерви, навіть дрібні штурмові групи та протитанкові засідки. Можна вдало виконувати завдання і вражати противника». 

Валерій Прозапас – депутат Запорізької міськради від «Євросолідарності», офіцер легендарної 36-ї бригади морської піхоти, яка «псує нерви» окупантам на Лівобережжі Дніпра, розповідає про застосування дронів-камікадзе: «FPV дрон – це ураження переднього краю противника, живої сили і легкої техніки. Це наразі найефективніший, найдешевший і найшвидший спосіб робити вогневе ураження переднього краю». Його бригада отримала від Порошенка партію дронів «Мольфар». «Саме такий тип дронів ми будемо використовувати вперше. Але армія – це люди, які постійно спілкуються один з одним. Є дружні підрозділи, які їх використовували, і відгуки дуже позитивні. Тому я думаю, що у нас теж все вийде і ми показувати свої результати роботи. Будемо вам звітувати, як на лівому березі Дніпра будуть горіти рашисти», – говорить морпіх. 

«Ми отримали дві тисячі FPV, і частину з них передаємо в наш дружній дивізіон побратимів з 36 бригади морпіхів. Ви їх включите, побачите там такий надпис «Москаль Хантер». Це значить, що ми полюємо за москалями. І я переконаний, що точність нашого спільного полювання буде дуже високою», – говорить Петро Порошенко. 

Морпіхи кажуть: «Мавіки» найчастіше використовують для розвідки. Але вони теж можуть нести боєприпаси, які скидають на голови ворогам.

«Ми більше працюємо по передньому краю. Це від 5 до 10 кілометрів – стандартна дальність роботи», – розповідає військовий. 

Також закрили запит однієї з бригад на ремонт техніки — привезли пересувну авторемонтну майстерню. Передали військовим і дефіцитні шини для «хамерів» та КРаЗів. «Шини – це розхідний матеріал на війні. Вони постійно виходять з ладу через обстріли, через уламки, які в них потрапляють. Це штука, яка потрібна постійно і багато. Для наших логістичних підрозділів це просто незамінні речі», – говорить Валерій Прозапас. 

А радіотехнікам з бригади ППО Порошенко передав вантаж електроніки – каже, що там, стороннім знати не потрібно, але це точно підсилить протиповітряну оборону Півдня. 

Петро Порошенко констатує: з початку року вже 6 тисяч FPV-дронів відвантажили у війська. І ця робота триватиме, бо дронів треба якнайбільше і якнайшвидше. Свіжа партія смертоносних машинок – 2 тисячі дронів різних модифікацій. Тут є і «Пегаси», і «Мольфари», і великі «Мамонти» – вони вже оснащені платою ініціації і пластидом. Порошенко каже: за статистикою 2 тисячі дронів – це як мінімум тисяча вдалих влучань. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА