18:37 16.01.2024

ВР пропонує виділити громадам понад 10 млрд грн із бюджету на компенсацію різниці в тарифах

1 хв читати
ВР пропонує виділити громадам понад 10 млрд грн із бюджету на компенсацію різниці в тарифах

Законопроєкт №10383, поданий на розгляд парламенту 29 грудня 2023 року, пропонує виділити понад 10 млрд грн компенсації громадам за послуги, на які у 2022 році було встановлено мораторій на підвищення тарифів.

Про це під час зустрічі зі Всеукраїнською асоціацією громад повідомила співавторка відповідного законопроєкту, голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Сьогодні саме місцеві бюджети зіткнулися з додатковим фінансовим викликом в умовах, коли чимало громадян через складну ситуацію в країні не платять за послуги теплопостачання. Тож у теплопостачальних підприємств, на які поширюється дія мораторію, утворився борг перед "Нафтогазом України". Щоб підтримати їх і забезпечити безперебійне надання ними послуг населенню, ми пропонуємо компенсувати з держбюджету понад 10 млрд грн як різницю в тарифах", - розповіла Шуляк.

За її словами, передбачений у законопроєкті підхід справедливий для тих громад і їхніх госпсуб'єктів, які зробили все можливе, щоб уникнути заборгованості, - залучали фінансову допомогу й кредитування, щоб продовжувати надавати послуги споживачам.

За словами Шуляк, сума субвенцій залежатиме саме від різниці між сплаченим і нарахованими тарифами, а не від обсягів боргу теплопостачальних підприємств і, відповідно, громад. Компенсацію з держбюджету також можна буде спрямувати як аванс на енергоносії або на погашення заборгованості.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА