21:12 17.01.2024

Глава Генштабу Ізраїлю заявив про зростання ймовірності початку військової операції в Лівані

2 хв читати
Глава Генштабу Ізраїлю заявив про зростання ймовірності початку військової операції в Лівані

Начальник Генштабу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Герці Галеві заявив, що ймовірність повномасштабної військової операції в Лівані наразі стала на порядок вищою.

"Я не знаю, коли на півночі відбудеться війна. Я можу сказати, що ймовірність такого в майбутні місяці тепер набагато вища, ніж у минулому", - наводить його слова The Times of Israel.

Під час спілкування з військовослужбовцями на маневрах на півночі Ізраїлю, що імітують наступ ЦАХАЛ у Лівані, Галеві зазначив, що війська "нарощують готовність до боїв у Лівані". За його словами, військові винесли масу уроків з операції в Секторі Гази, і багато з них будуть застосовані в боях у Лівані.

Він зазначив, що ЦАХАЛ має намір досягти всіх поставлених цілей у разі операції в Лівані, включно з поверненням ізраїльтян - приблизно 80 тис. осіб - у свої будинки на півночі Ізраїлю.

The Times of Israel також інформує, що в середу ЦАХАЛ і ліванський рух "Хезболла" продовжили обмін ударами на ізраїльсько-ліванському кордоні. Ізраїльським військовим вдалося вразити стартові майданчики для пуску ракет "Хезболлою".

Раніше в середу, під час виступу на форумі в Давосі, генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що повноцінна конфронтація Ізраїлю та Лівану стане "повною катастрофою" для регіону. За його словами, такого сценарію потрібно уникнути "за всяку ціну". Він зазначив, що треба домогтися режиму припинення вогню в Газі, який дасть змогу уникнути подальшого хаосу, зокрема в районі Червоного моря. Гутерреш додав, що лише створення незалежної палестинської держави дасть змогу вирішити проблему Гази.

7 жовтня угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. Жертвами атаки стали понад 1,2 тис. осіб, ще 240 осіб було взято в заручники. У відповідь Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС.

"Хезболла" зі свого боку регулярно проводить обстріли ізраїльської території, щоб висловити солідарність із палестинцями з Гази. Проте ліванське угруповання уникає масштабних бойових дій. Ізраїль, зі свого боку, відповідає на атаки "Хезболли", але поки що також утримується від інтенсивних боїв, концентруючи увагу не на кордоні з Ліваном, а на бойових діях у Газі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА