12:35 16.10.2023

СБУ знешкодила банду рекетирів, які тероризували жителів Прикарпаття

2 хв читати
СБУ знешкодила банду рекетирів, які тероризували жителів Прикарпаття

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, що вимагало кошти й майно в жителів західних областей України.

"Банда діяла під контролем "смотрящого" за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета. Учасники угруповання тероризували мешканців регіону, вимагали гроші й відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли "рахунок" за мирне вирішення проблеми", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією спецслужби, у разі відмови віддати гроші або майно учасники банди погрожували потерпілим і їхнім сім'ям насильством і фізичною розправою, а також конфіскацією автомобілів і нерухомості. "За один рекетирський наліт фігуранти могли вибити з людини від 10 до 500 тис. у гривневому еквіваленті. У такий спосіб зловмисники намагалися обкласти даниною місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України", - йдеться в повідомленні.

У СБУ наголошують, що з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових і правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. "Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе на нуль, де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу", - уточнюють у спецслужбі.

Водночас, як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

За наявними даними, діяльність банди призводила до загострення криміногенної обстановки і негативно впливала на суспільно-політичні настрої серед жителів Прикарпаття.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 150 тис. грн у місцевого підприємця. "Фігуранти неодноразово погрожували чоловіку, що заб'ють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали двох активних учасників угруповання під час передачі їм усієї суми від потерпілого. Затриманим повідомлено про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА