10:47 30.04.2024

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

2 хв читати
Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

Румунські правоохоронці на міжнародному пункті пропуску "Порубне-Сірет" у вівторок передали представникам Державного бюро розслідувань (ДБР) одного з організаторів міжнародного наркосиндикату, який відповідав за діяльність в Україні та країнах ЄС, повідомляє ДБР.

"У межах розслідування кримінального провадження було встановлено, що один з керівників злочинної організації переховується в Румунії. Працівники ДБР повідомили йому про підозру ще в листопаді 2023 року за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами), ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 ККУ (організація незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені організованою групою у складі злочинної організації) та в грудні 2023 року оголосили його в міжнародний розшук", - ідеться в повідомленні ДБР у телеграм-каналі у вівторок.

Як повідомляється, після встановлення його місця перебування в лютому 2024 року ДБР звернулося з клопотанням до правоохоронних органів Румунії, які його й затримали.

"За рішенням судів Румунії на міжнародному пункті пропуску "Порубне-Сірет" вчора підозрюваного передано представникам Державного бюро розслідувань. Вживають заходів щодо доставлення вказаної особи до слідчого судді для обрання запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що це вже восьмий учасник цієї злочинної організації, якого затримали слідчі ДБР. Діяльність організації, яка діяла за участі правоохоронців, була спрямована на незаконне виробництво, перевезення, зберігання з метою збуту, незаконний збут психотропних речовин - PVP, 4-ММС (4-метилметкатинон) та амфетаміну в особливо великих розмірах та їх контрабанду з України до країн Європейського Союзу, а також до РФ. Повідомляється, що під час розслідування вилучено понад 300 кг заборонених речовин на більш як 200 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА