15:10 24.04.2024

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

2 хв читати
Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав місцевого бізнесмена винним у несанкціонованому поширенні в умовах воєнного стану інформації про розташування Збройних сил України, а також придбанні, зберіганні й збуті боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

"Йому призначено покарання у вигляді п’яти років і шести місяців позбавлення волі... Наразі триває строк на апеляційне оскарження", - повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що в липні 2023 року приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, відзначав на картах мета розташування особового складу й військової техніки Сил оборони у Харкові та через "Телеграм" відправляв ці файли російському куратору.

Крім того, для виконання завдання куратора харків'янин придбав чотири корпуси ручних гранат і підривачі до них. Він сховав боєприпаси за місцем роботи – у торговельному павільйоні одного з місцевих ринків. У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за боєприпаси обвинувачений отримав безготівковим платежем на банківську картку.

Ще одну гранату харків'янин залишив собі та зберігав у багажнику свого автомобіля. У вересні минулого року під час огляду автомобіля правоохоронці вилучили гранату й затримали чоловіка. Під час подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником РФ.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою провину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА