Вибори
15:45 01.10.2020

На Херсонщині балотуються кандидати з однаковими прізвищами – "Опора"

3 хв читати

Громадянська мережа "Опора" зафіксувала випадки реєстрації кандидатів на місцевих виборах у Херсонській області, які мають однакові або співзвучні прізвища.

Так, зафіксовано 11 випадків реєстрації кандидатів, які мають співзвучні прізвища (іноді прізвище та ім’я) з чинними очільниками міст та іншими кандидатами, які також балотуються на посади голів громад.

Зокрема, на посаду херсонського міського голови зареєструвалися два кандидати з прізвищем Колихаєв. Один із них Ігор Колихаєв – народний депутат України, висуванець від партії "Партія Ігоря Колихаєва "Нам тут жити", інший – Юрій Колихаєв, керівник громадської організації "Громадська ініціатива "Нам тут жити", який проживає у селищі Кінне Лозівського району Харківської області та йде на місцеві вибори самовисуванцем.

Ще один кандидат на посаду херсонського міського голови – Рожков Юрій Станіславович  – також є керівником ГО "Громадська ініціатива "Нам тут жити". Його ім’я співзвучне з ім’ям чинного депутата Херсонської обласної ради Рожкова Юрія Геннадійовича, який балотується до Херсонської міської ради від партії "Нам тут жити" та є першим кандидатом у єдиному виборчому списку. Рожков Юрій Станіславович – житель села Бабайківка Царичанського району Дніпропетровської області.

Спостерігачі "Опори" зафіксували двох кандидатів на посаду бериславського міського голови з прізвищем Шаповалов. Шаповалов Олександр Миколайович – чинний міський голова Берислава – балотується на цю посаду від партії "Нам тут жити". Шаповалов Володимир Григорович, який іде самовисуванцем, також є керівником ГО "Громадська ініціатива "Нам тут жити", як і вищезгадані Юрій Колихаєв і Юрій Рожков.

За даними сайту YouControl, ГО "Громадська ініціатива "Нам тут жити" зареєстрована 4 вересня 2020 року в місті Берислав. Керівником організації є Валерій Яковлєв.

Двох Андріїв Дяченків зареєструвала Каховська територіальна виборча комісія. Вони балотуватимуться на посаду каховського міського голови. Дяченко Андрій Андрійович – чинний міський голова Каховки – на місцевих виборах є представником політичної партії "Пропозиція". Його "двійник" – Дяченко Андрій Сергійович – зареєстрований самовисуванцем.

На посаду олешківського міського голови балотуються двоє Гараненків – Вадим Олександрович, чинний голова Нововоронцовської райдержадміністрації, висунутий партією "Слуга народу", та самовисуванець Артур Анатолійович.

Висунули свою кандидатуру для балотування на посаду міського голови Голої Пристані одразу троє осіб зі співзвучним прізвищем. Серед них чинний голова Голої Пристані – Олександр Бабич.

У Чаплинській територіальній громаді на посаду селищного голови претендують двоє осіб з прізвищем Фаустов. Один з них – Фаустов Олексій Георгійович – чинний селищний голова Чаплинки, йде на вибори від "Слуги народу". Інший – Фаустов Олег Олексійович – самовисуванець.

Територіальна виборча комісія зареєструвала ще трьох кандидатів на посаду чаплинського селищного голови зі співзвучним прізвищем: Бериславського Володимира Миколайовича – чинного голову Чаплинської районної ради, Бериславського Олександра Михайловича та Бреславського Богдана Йосиповича. Усі троє – самовисуванці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Член ВККС Коліуш: Кандидатів у судді ретельно перевіряємо на предмет можливих зв'язків із державою-агресором

Трамп назвав імена можливих кандидатів у його віцепрезиденти

Через атаку безпілотника у Станіславі загинув місцевий житель - Херсонська ОВА

На лівобережжі Херсонщини морпіхи знищили вантажівки російських логістів - Братчук

ЗС України відтіснили окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівому березі Херсонщини - Гуменюк

Через російський обстріл у Велетенському на Херсонщині загинув місцевий житель

Україна повернула додому ще шістьох дітей - голова Херсонської ОВА

На Херсонщині за добу через обстріли троє людей загинули, ще 15 - поранені, зокрема одна дитина - голова ОВА

Війська РФ випустили 558 снарядів по Херсонській області, є поранені - голова ОВА

РФ вдень з артилерії обстріляла Берислав, поранено людину

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА