21:16 27.12.2023

Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

2 хв читати
Омбудсмен Лубінець комісару ООН Тюрку: Україна не заслужила критику за законопроєкт про заборону церков, контрольованих із Росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає незаслуженою критику України з боку верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка з приводу законопроєкту №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (РПЦ) та контрольованих із Російської Федерації.

"Пан верховний комісар вважається у світі одним із найавторитетніших правозахисників, тому він і обіймає таку посаду. За цим прикладом я не вважаю, що ми заслужили на будь-яку критику. Тому що навіть ті дефініції, які використав пан Тюрк, що начебто цим законопроєктом ми заборонили одну з конфесій в Україні... Але це ж неправда", - сказав омбудсмен в ефірі національного телемарафону "Єдині новини UAразом" у середу.

Лубінець уточнив, що законопроєкт №8371 спрямований на те, щоб надати можливість Державній службі з етнополітики та свободи совісті звернутися "з подібною позовною заявою, і виключно український суд може це вирішити, але законопроєкт цього не вирішує".

"На мою думку, станом на зараз в Україні не відбувається жодного порушення прав вірян", - наголосив український омбудсмен.

Водночас він додав, що важливіше, щоб міжнародні інституції, створені для захисту прав людей у світі та в Україні зокрема, ефективно працювали.

Раніше верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк заявив, що ухвалений у першому читанні законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, афілійованих із РПЦ, не відповідає міжнародному законодавству про захист прав людини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА