10:48 24.06.2021

Кузьмін стверджує, що у Медведчука знову відбуваються обшуки

2 хв читати
Кузьмін стверджує, що у Медведчука знову відбуваються обшуки

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Ренат Кузьмін заявляє, що у четвер правоохоронці знову проводять обшуки у його колеги з фракції Віктора Медведчука.

"Сьогодні з самого ранку прокурори та слідчі знову нагрянули з черговими обшуками до Медведчука. Цього разу обшукують не лише партійний офіс, кабінети та житло найближчих соратників... Цього разу з обшуками приїхали ще й до мами дружини Медведчука і на повному серйозі намагаються знайти докази державної зради зятя", - написав Кузьмін у своєму Telegram-каналі.

При цьому він висловив упевненість в тому, що "під виглядом обшуків прокуратура проводить своєрідні акції залякування, покликані залякати та деморалізувати Медведчука і членів його сім'ї, а зовсім не відшукати нові докази у справі".

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про персональні санкції проти нардепа фракції "ОПЗЖ" Тараса Козака, яким фактично заблокував діяльність трьох пов'язаних із Медведчуком телеканалів: "112 Україна", Newsone та ZIK.

РНБО 19 лютого запровадила персональні санкцій проти Медведчука і його дружини Оксани Марченко, а також пов'язаних із ними компаній, через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України указом увів його в дію.

Того самого дня РНБО доручила Кабміну вжити необхідних заходів для повернення в державну власність частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок" (СЗН), що проходить територією України. Деякі ЗМІ називали Медведчука одним із бенефіціарів "СЗН", але в партії "ОПЗЖ" заявили, що Медведчук і члени його родини не мали і не мають стосунку до нафтопродуктопроводу. 2 квітня президент України Володимир Зеленський заявив про повернення "СЗН" у власність Української держави.

15 квітня Зеленский за підсумками засідання РНБО заявив про ініціативу з розробки законопроекту щодо олігархів з метою обмеження їхнього впливу на політику й ухвалення законів в Україні. За його словами, "вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку України, на закони, на Верховну Раду допускати більше не можна".

11 травня нардепам Медведчуку і Козаку було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред'явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. 14 травня Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) зі скаргою на "незаконні дії української влади", зокрема, він обвинуватив владу в політичній мотивації його кримінального переслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА