12:20 14.05.2024

На благодійному напівмарафоні зібрали 2 мільйони гривень для пацієнтів реабілітаційного центру «Незламні»

3 хв читати

3000 бігунів, 2 млн грн на реабілітацію військових, 8 дистанцій, 700 дітей, тисячі глядачів і вболівальників — у Львові пройшов благодійний Напівмарафон Нової пошти «Не зупиняйся!»

11-12 травня у Львові пройшов благодійний Напівмарафон Нової пошти «Не зупиняйся!». У забігах взяли участь понад 3000 бігунів з усієї країни. Завдяки події зібрали 2 мільйони гривень для пацієнтів реабілітаційного центру «Незламні». 

Організатори події  —  Нова пошта спільно з NewRun — провели вже другий від початку великої війни офлайн-захід з важливою соціальною місією. Перший марафон «Не зупиняйся» пройшов торік у Києві. 

«Марафони Нової пошти  це насамперед випробування власних сил кожного з нас. Та вияв вдячності й підтримки людям, які не зупиняються в боротьбі за нашу свободу та майбутнє України. Сьогодні разом з нами бігли наші військові з центру реабілітації «Незламні». Це люди, які власним прикладом надихають і мотивують рухатись, боротись, не зупинятись. Ми дякуємо кожному, хто брав участь у забігах і долучився до важливої місії  зібрати кошти на реабілітацію пацієнтів центру «Незламні», —  говорить Інна Поперешнюк, співзасновниця Нової пошти.

11 травня відбулись дитячі забіги на 100 і 500 метрів. Свої перші дистанції подолали 700 дітей. Найменша з них — Рада, якій лише один рік. Вона подолала дистанцію на руках у свого батька — військового Володимира Рудковського, який втратив ногу під час контрнаступу на Запорізькому напрямку.

12 травня пройшли забіги на дорослі дистанції: 1, 5, 10, 21 км і командна пʼятірка. 

Ветеран і керівник проєкту «Ігри Героїв» Юрій Козловський подолав дистанцію 21 км на протезі. 

У межах події відбувся спеціальний забіг — дистанція «Подяки». Її очолили пацієнти центру реабілітації «Незламні» — 45 військових, які отримали тяжкі поранення на війні, проте продовжують боротьбу і є прикладом стійкості  та незламності для усіх нас. Цей символічний 1 км присвячений кожному, хто в важких боях виборює свободу і незалежність України. 

«Такі заходи дуже важливі, адже тут зібралося багато людей, які хочуть випробувати себе. Я нещодавно на протезі і спочатку сумнівався, чи впораюся з дистанцією в 1 км. Адже ходити по лікарні це одне, а бути тут це інше. Але в мене прокинувся азарт, і я навіть пожалкував, що не обрав більшу дистанцію. Вірте в себе, не зупиняйтеся!», – говорить Сергій, пацієнт реабілітаційного центру «Незламні».

Свою участь у події прокоментував харків’янин бігун-рекордсмен Сергій Прескорник, відомий як Бігуча борода:

«Я приїхав на цей захід з особливою метою ще раз нагадати про мій Харків, який зараз постійно під обстрілами. У мій дім два рази потрапляли уламки ракети. Люди налякані тривалою небезпекою. Але харків’яни тримаються: Харків незламний, він залізобетонний». 

Разом з учасниками бігли співзасновниця Нової пошти Інна Поперешнюк, співзасновник New Run Максим Кривенко, шеф-кухар Євген Клопотенко та шоумен Анатолій Анатоліч.

Організатори дякують всім учасникам напівмарафону за єдність у підтримці людей, які щодня відстоюють нашу свободу й незалежність, у тому числі – власним життям.      

           



 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА