10:50 03.05.2024

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

2 хв читати
Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Порівняльну таблицю до другого читання законопроєкту про неприпустимість діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою (№ 8371), оприлюднять після проведення юридичної експертизи згідно з Регламентом, пояснили у пресслужбі Апарату Верховної Ради у відповідь на звинувачення в затягуванні її публікації.

"Відповідно до Регламенту Верховної Ради України, законопроєкти до другого читання оприлюднюються на офіційному вебсайті Верховної Ради України після того, як вони пройдуть юридичну експертизу. Згідно з Регламентом, кінцевий варіант порівняльної таблиці для розгляду парламентом у другому читанні готує його профільний комітет, після чого передає її головному юридичному управлінню Апарату Верховної Ради України, який і проводить таку експертизу", - йдеться в заяві пресслужби на сайті парламенту.

У пресслужбі розповіли, що кінцевий варіант порівняльної таблиці до законопроєкту № 8371 обсягом 917 сторінок для проведення юридичної експертизи було надано головному юридичному управлінню комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики 1 травня 2024 року о 16:30.

"Станом на 3 травня 2024 року порівняльна таблиця до зазначеного законопроєкту опрацьовується у головному юридичному управлінні, після чого вона буде оприлюднена на офіційному вебсайті Верховної Ради України як законопроєкт, що підготовлений згідно з Регламентом для розгляду парламентом у другому читанні", - наголошується в заяві.

Раніше в деяких українських медіа з'явилася інформація, що Апарат Верховної Ради нібито затягує оприлюднення матеріалів до другого читання урядового проєкту закону про внесення змін до деяких законів щодо діяльності в Україні релігійних організацій (№ 8371).

Верховна Рада ухвалила в першому читанні цей законопроєкт 19 жовтня 2023 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА