16:54 30.04.2024

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

2 хв читати
Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

Печерський районний суд Києва не продовжив запобіжний захід у частині носіння електронного браслета настоятелю Києво-Печерської лаври Української православної церкви (Московського патріархату) Павлу (Петру Лебедю), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в пресслужбі Київської обласної прокуратури.

"Печерський районний суд, попри клопотання прокурора про продовження зобов'язань обвинуваченому митрополиту в повному обсязі, задовольнив клопотання частково. Рішенням суду йому не продовжено дію зобов'язання носити електронний засіб контролю", - розповіли в облпрокуратурі у вівторок.

Водночас, як наголосили в пресслужбі, обвинувачений досі зобов'язаний не відлучатися з місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов'язаних із небезпекою для життя та здоров'я. Також він має утриматися від спілкування з потерпілими та свідками в кримінальному провадженні.

"Прокуратура не отримала повного тексту рішення, а в судовому засіданні було оголошено лише резолютивну частину постанови, тому сказати, чим вмотивовано таке рішення суду, неможливо. Повний текст постанови буде оголошено 6 травня", - уточнили в облпрокуратурі.

Постанова суду оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, СБУ 1 квітня 2023 року вручила підозру митрополиту Павлу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань), ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Із квітня митрополит Павло перебував під домашнім арештом. 14 липня суд змінив запобіжний захід клірику з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня або заставу. 7 серпня його звільнили з-під варти: за нього внесли заставу, сума якої перевищувала 33 млн грн, після чого на нього було покладено низку зобов'язань, зокрема носіння електронного браслета. Відтоді Павло перебуває під цілодобовим домашнім арештом: суд неодноразово продовжував йому термін дії зобов'язань.

14 серпня Павла шпиталізували і провели йому операцію на судинах серця. 20 жовтня СБУ завершила розслідування і скерувала до суду обвинувальний акт щодо нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА