14:33 11.10.2022

У Дніпрі затримано соратника екснардепа Киви, який коригував ворожий вогонь

2 хв читати
У Дніпрі затримано соратника екснардепа Киви, який коригував ворожий вогонь

У Дніпрі затримано та взято під варту за коригування ворожого вогню людину з близького оточення колишнього народного депутата - зрадника Іллі Киви, повідомляє Служба безпеки України.

"СБУ викрила соратника Киви на коригуванні ракетних ударів по Дніпру: "полював" за локаціями українських систем ППО... Ворожий агент залишився у Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення Росії для проведення вибухової діяльності на користь окупантів", - йдеться в повідомленні СБУ у вівторок у телеграм-каналі.

За інформацією української спецслужби, насамперед зловмисник намагався виявити та передати агресору геолокацію українських підрозділів протиповітряної оборони.

"За даними контррозвідки СБУ, зрадником є місцевий бізнесмен у сфері IT, який у 2014 році познайомився з Кивою. Згодом, за пропозицією нардепа-зрадника, підприємець очолив одне з міських громадських об'єднань, яке підконтрольне керівництву забороненої партії "ОПЗЖ", - інформують у СБУ.

У повідомленні наголошується, що зловмисник збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів ЗСУ, а також передавав загарбникам координати об'єктів критичної інфраструктури.

"У своїх звітах він оприлюднював фото- та відеоматеріали, які отримував під час прихованого спостереження за об'єктами. До кожного з них додавав текстові повідомлення з детальним описом прилеглої території й уточнювальними характеристиками. Одержані відомості агресор використовував для здійснення ракетних ударів по місту і планування диверсій", - йдеться в повідомленні СБУ.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА