19:18 23.01.2021

Суд узяв під варту чотирьох підозрюваних у справі про пожежу в харківському нелегальному будинку для літніх людей

2 хв читати

Київський райсуд Харкова в суботу обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави чотирьом підозрюваним у справі про пожежу з численними жертвами в харківському нелегальному будинку для літніх людей "Золотий час".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", прокуратура клопотала саме про таку міру запобіжного заходу щодо власника згорілого будинку Славіка Акопяна, орендаря В'ячеслава Кравченка, його дружини Ольги, яка фактично керувала закладом, а також адміністратора, Ігоря Мирончука, який координував роботу пансіонату та при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Підозрювані і захист виступали проти задоволення клопотання прокуратури, просили обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або, в разі утримання під вартою, визначити посильну заставу.

Як повідомлялося, 21 січня вдень у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, в будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровані жодні установи соцзахисту.

Того ж дня були затримані власник домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендар будинку і його дружина - директор приватного підприємства, яка фактично керувала установою. Також затриманий адміністратор, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований.

22 січня всім чотирьом було оголошено про підозру.

ДБР початок розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку для літніх людей в Харкові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА