23:47 20.03.2024

Профільний комітет Ради очікує затвердження інституту превентивної реструктуризації цього року

2 хв читати
Профільний комітет Ради очікує затвердження інституту превентивної реструктуризації цього року

Парламентський комітет з питань економічного розвитку очікує, що законопроєкт №10143 про впровадження процедур превентивної реструктуризації в Україні буде ухвалено протягом цього року, повідомив голова підкомітету Олексій Мовчан у середу.

"Ми очікуємо, що превентивна реструктуризація буде ухвалена цього року. У нас, здається, не багато варіантів, мається на увазі як в України, тому що це частина макрофінансового договору з Європейським Союзом. Ми розуміємо цю відповідальність", - сказав він на "IX Форумі з реструктуризації та банкрутства" в Києві в середу, організованому виданням "Юридична практика".

Ідеться про зареєстрований у жовтні 2023 року законопроєкт №10143, який передбачає створення нової книги в Кодексі України з процедур банкрутства, що стосується превентивної реструктуризації та створює умови відновлення боржника до відкриття провадження про його банкрутство.

Згідно з пояснювальною запискою, норми чинного Кодексу щодо проведення процедури досудової санації не встановлюють чітких процедур їхнього застосування і містять суперечності з іншими положеннями Кодексу.

Крім цього, національне законодавство не встановлює чітких гарантій для боржника і кредиторів, які б забезпечували здійснення процедури санації до відкриття провадження у справі про банкрутство.

"Зазначені недоліки національного законодавства є однією з ключових причин того, що процедура досудової санації фактично залишилася недієвим способом врегулювання заборгованості (...)", - йдеться в документі.

Імплементація процедур превентивної реструктуризації була однією з умов Меморандуму між Україною та ЄС у рамках надання макрофінансової допомоги на суму EUR18 млрд у 2023 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА