00:41 07.10.2023

Арахамія: пріоритет України у 2024 році – виробництво зброї

2 хв читати
Арахамія: пріоритет України у 2024 році – виробництво зброї

Пріоритетом України наступного року буде виробництво власної зброї, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Ми розуміємо, що починаються виборчі процеси і в Європі, і в США, так що буде все важче і важче добувати зброю у союзників. Крім того, є об'єктивні обставини - скрізь зброя закінчується, а партнери не розгорнули на повну свою ВПК. Нам доведеться значно збільшувати частку власної зброї: артилерії, боєприпасів, дронів, бронетехніки.Тут необхідні значні зусилля і держави, і приватного мілітарного сектора, який демонструє у нас надзвичайну потужність", - сказав Арахамія агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами народного депутата, Верховна Рада продовжує роботу над бюджетом наступного року і з його проекту випливає, що Україна повністю переходить на військові рейки – гроші будуть направлені не лише на зарплати військовослужбовцям, а й на власне виробництво зброї.

Арахамія також зазначив, що наразі найбільше дискусій точаться дискусії навколо перенаправлення "військового" ПДФО (податку на доходи фізичних осіб - ІФ-У) з бюджетів громад до бюджету держави для фінансування певних оборонних напрямків.

"Ми зустрічалися з асоціаціями міст і громад і, як нам здалося, знайшли певний компроміс: держава гарантує всім дохід на рівні 2021 року, навіть якщо йдеться про прифронтові громади. Додатково ми залишили гроші на компенсацію тарифів на комунальні послуги... Ми усвідомлюємо... , Що всі наявні кошти ми повинні пріоритезувати. На мою думку, якщо варто вибір між тим, купити боєприпаси або щось побудувати, то останнє може ще почекати. А ось без боєприпасів наші хлопці на передовій загинуть", - наголосив парламентарій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА