18:48 14.02.2024

Порошенко не візьме участі в Мюнхенській конференції з безпеки через відмову Стефанчука підписати розпорядження на відрядження

2 хв читати
Порошенко не візьме участі в Мюнхенській конференції з безпеки через відмову Стефанчука підписати розпорядження на відрядження

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук укотре не підписав розпорядження про відрядження лідеру фракції "Європейська солідарність" Петру Порошенку для участі в Мюнхенській конференції з безпеки через нібито загрозу його життю за кордоном.

"Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив чомусь спікеру парламенту Руслану Стефанчуку про те, що одразу ж після перетину кордону Україна - Польща, а особливо в Мюнхені, мені як п'ятому президенту і лідеру опозиції загрожує смертельна небезпека. І не здатні мене захистити, як особу, яку охороняють, ні Управління державної охорони, ні вся система безпеки Німеччини. І єдиний спосіб, щоб врятувати Порошенка - його не випустити", - сказав Порошенко на брифінгу після зустрічі зі Стефанчуком у середу.

За словами Порошенка, у нього в рамках Мюнхенської безпекової конференції були заплановані зустрічі з керівництвом Євросоюзу, з президентами і головами урядів країн-членів Європейського Союзу.

"Одразу ж після Мюнхенської безпекової конференції в рамках делегації IDU - це Міжнародний демократичний союз, де мене обрали почесним членом наглядової ради, представляючи світове демократичне співтовариство, ми мали їхати до Ізраїлю... Це запрошення на Мюнхенську безпекову конференцію, а це запрошення до Кнесету та підтверджена зустріч із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу", - сказав Порошенко, показавши запрошення.

Він нагадав, що торік керівництво парламенту також не підписало йому відрядження за кордон, зірвавши візити до США та Польщі.

Цього року керівництво Верховної Ради відмовило Порошенку в поїздці на засідання міжпарламентської ради Україна-НАТО до Брюсселя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА