08:57 26.04.2024

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

2 хв читати
Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чинному міністрові Миколі Сольському, підозрюваному в заволодінні землею на 291 млн грн і спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Згідно з трансляцією засідання, суд ухвалив застосувати до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб (до 24 червня 2024 року включно) з можливістю внесення застави в розмірі 25 тис. прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а саме 75 млн 700 тис. грн, яка може бути внесена або самим підозрюваним, або іншою особою.

Окрім міністра прокурори САП і детективи НАБУ повідомили про підозру ще 12 учасникам злочинної схеми, серед яких - колишній голова Держгеокадастру України, керівник Держгеокадастру в Сумській області, два куратори органів Держгеокадастру, посадовці Держгеокадастру Сумської області, директор аграрного холдингу та інші особи, які сприяли вчиненню злочину.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 27 (організація та керівництво в підготовці та вчиненні кримінального правопорушення), ч. 3 ст. 15 (незакінчений замах на вчинення кримінального правопорушення), ч. 5 ст. 191 (привласнення або розтрата чужого майна, що було ввірене особі або перебувало в її віданні) КК України.

Як повідомлялося, Сольський подав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України, Верховна Рада розгляне її на одному з найближчих пленарних засідань, повідомив голова ВР Руслан Стефанчук.

23 квітня НАБУ повідомило Сольському про підозру в заволодінні державною землею на 291 млн грн і спробі заволодіти землею ще на 190 млн грн.

ВАКС під час судового розгляду в четвер заслухав сторони обвинувачення і захисту. САП зажадав для чинного міністра затримання, а в разі ухвалення рішення про звільнення на поруки двох представників аграрних асоціацій - голови Всеукраїнської аграрної конфедерації Марії Дідух і заступника керівника Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука - заборонити Сольському спілкування з іншими підозрюваними, виїзд із Києва, зобов'язав носити електронний браслет і внести заставу 200 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА