12:35 16.10.2023

СБУ знешкодила банду рекетирів, які тероризували жителів Прикарпаття

2 хв читати
СБУ знешкодила банду рекетирів, які тероризували жителів Прикарпаття

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, що вимагало кошти й майно в жителів західних областей України.

"Банда діяла під контролем "смотрящого" за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета. Учасники угруповання тероризували мешканців регіону, вимагали гроші й відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли "рахунок" за мирне вирішення проблеми", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією спецслужби, у разі відмови віддати гроші або майно учасники банди погрожували потерпілим і їхнім сім'ям насильством і фізичною розправою, а також конфіскацією автомобілів і нерухомості. "За один рекетирський наліт фігуранти могли вибити з людини від 10 до 500 тис. у гривневому еквіваленті. У такий спосіб зловмисники намагалися обкласти даниною місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України", - йдеться в повідомленні.

У СБУ наголошують, що з початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових і правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. "Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе на нуль, де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу", - уточнюють у спецслужбі.

Водночас, як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я.

За наявними даними, діяльність банди призводила до загострення криміногенної обстановки і негативно впливала на суспільно-політичні настрої серед жителів Прикарпаття.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 150 тис. грн у місцевого підприємця. "Фігуранти неодноразово погрожували чоловіку, що заб'ють молотками, битимуть трубами по голові, зламають ноги та зроблять інвалідом, якщо він не сплатить їм гроші", - ідеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали двох активних учасників угруповання під час передачі їм усієї суми від потерпілого. Затриманим повідомлено про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА