20:05 22.05.2024

Трамп випереджає Байдена в штатах, що "коливаються", і в Північній Кароліні - опитування

2 хв читати
Трамп випереджає Байдена в штатах, що "коливаються", і в Північній Кароліні - опитування

Колишній президент США Дональд Трамп за популярністю, як і раніше, перевершує чинного главу держави Джо Байдена в ключових для перемоги на президентських виборах 2024 року штатах, свідчать результати опитування компанії Morning Consult, оприлюднені в середу.

Згідно з даними дослідження, якби президентські вибори відбувалися сьогодні в штатах, що "вагаються", а також у Північній Кароліні, у середньому 48% респондентів проголосували б за Трампа, 44% - за Байдена.

У Мічигані Байден випереджає Трампа, проте відрив невеликий: 46% респондентів проголосували б за Байдена, 45% - за Трампа.

У Неваді ж голоси опитаних розділилися порівну: 47% проголосували б за Трампа, стільки ж - за Байдена.

Крім того, 51% опитаних заявили, що економіка США перебувала на вищому рівні, коли президентом був Трамп, 36% зазначили, що стан економіки за Байдена кращий, ніж за Трампа.

Водночас 46% респондентів вважають, що Байден успішніше справляється з проблемами зміни клімату. Тільки 30% опитаних зазначили, що вирішення таких проблем довірили б Трампу.

Опитування проводили в період із 7 до 13 травня серед 4962 зареєстрованих виборців штатів, що "вагаються": Пенсільванії, Аризони, Мічигану, Джорджії, Вісконсину і Невади, а також Північної Кароліни.

Шість штатів традиційно називають у США такими, що "вагаються", оскільки на виборах шанси на перемогу в них зазвичай є і у республіканців, і в демократів. Вважається, що саме результати голосування в цих штатах чималою мірою визначають результат виборів.

І Байден, і Трамп уже набрали необхідну кількість голосів для висунення їхніх кандидатур для участі в президентських виборах. Висування відбудеться на з'їздах Демократичної та Республіканської партій, які відбудуться влітку.

Вибори президента США заплановано на 5 листопада 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

Зеленський: Україна ніколи не говорила, що Китай наш ворог - Китай міг би нам допомогти

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70 - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Щойно Бразилія і Китай приєднаються до тих принципів, які сьогодні нас усіх об'єднали, ми будемо раді чути їхні думки

Одним меседжем Путін помножив на нуль усе, що він до цього говорив про реальне бажання закінчити війну, - Зеленський

Президент Єврокомісії: коли РФ скаже, що готова до миру, спираючись на статут ООН, тоді настане час включити її в мирний процес

Ми передамо наступним поколінням ефективний механізм імплементації статуту ООН - Зеленський

Прем'єр Канади: Україна - це одна з передових ліній битви в усьому світі, ми всі маємо бути єдині

Україна розпочала переговори з низкою країн, які висловили зацікавленість у проведенні другого саміту миру - Зеленський

Зеленський: ми узгодили роботу після Саміту миру на технічному рівні - на рівні радників і міністрів держав у форматі спеціальних зустрічей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА