09:27 08.05.2024

Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

2 хв читати
Нацизм відродився з новим маркуванням "Сделано в России" - Зеленський

Сторінки з підручників про Другу світову війну Росія повернула в заголовки світових ЗМІ. Страшне минуле Росія повернула у стрічку щоденних новин, доводячи з кожним новим злочином – нацизм відродився. Тільки з новим маркуванням: "Сделано в России", сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в середу.

"Світ проспав відродження нацизму - о 5-й ранку 24 лютого 2022 року. І сьогодні всі, хто пам'ятає Другу світову і дожив до наших днів, відчувають дежавю. Битва за Київ, бомбардування Харкова, Одеси, Дніпра, масові могили, блокада портів, викрадення і вивезення зерна, катування, страти, депортація дітей, фільтраційні табори, колонії для полонених", - сказав він.

"Єдине питання, яке Путіна хвилює сьогодні: хто наступний? Список держав, які не можуть почуватися в безпеці, Росія офіційно затвердила під назвою "Список недружественных государств", - зазначив президент.

Красномовно, сказав Зеленський, "що він майже повністю збігається зі списком держав антигітлерівської коаліції. Ті, хто переміг нацизм, - вороги для сучасної Росії".

"Сьогодні ідеї Гітлера звучать російською мовою. Злочини нацистів вчиняються під російським прапором. Відмінність формальна", - сказав президент, додавши: "Новий вермахт, який увірвався в Україну, носить на рукавах двоголового орла. Нові "Фау" - це "Калібри" і "Кинджали", новий Люфтваффе - МіГи і "сушки", нова свастика - "зетка", новий "Гітлерюгенд" - "Юнармія".

"Таких паралелей - десятки, таких наслідувань - сотні. І якщо сучасний Кремль походить на Третій рейх в усьому, то й кінець його має бути ідентичний. У новому Нюрнберзі. У місті Гаазі. Як і в 1945-му, це здатен зробити тільки об'єднаний вільний світ. Об'єднаний в антипутінську коаліцію", - заявив він.

"Не словами, а діями здатний зупинити нацистів Москви, не дати новому злу поширитися на весь європейський континент, а згодом на весь світ. Здатний допомогти Україні перемогти російський нацизм, допомогти собі, допомогти світу, аби довести відданість словам "Ніколи знову!". Щоб "Ніколи знову!" знову було актуальним", - сказав Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА