08:57 26.04.2024

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

2 хв читати
Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чинному міністрові Миколі Сольському, підозрюваному в заволодінні землею на 291 млн грн і спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Згідно з трансляцією засідання, суд ухвалив застосувати до Сольського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб (до 24 червня 2024 року включно) з можливістю внесення застави в розмірі 25 тис. прожиткових мінімумів для працездатних осіб, а саме 75 млн 700 тис. грн, яка може бути внесена або самим підозрюваним, або іншою особою.

Окрім міністра прокурори САП і детективи НАБУ повідомили про підозру ще 12 учасникам злочинної схеми, серед яких - колишній голова Держгеокадастру України, керівник Держгеокадастру в Сумській області, два куратори органів Держгеокадастру, посадовці Держгеокадастру Сумської області, директор аграрного холдингу та інші особи, які сприяли вчиненню злочину.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 27 (організація та керівництво в підготовці та вчиненні кримінального правопорушення), ч. 3 ст. 15 (незакінчений замах на вчинення кримінального правопорушення), ч. 5 ст. 191 (привласнення або розтрата чужого майна, що було ввірене особі або перебувало в її віданні) КК України.

Як повідомлялося, Сольський подав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України, Верховна Рада розгляне її на одному з найближчих пленарних засідань, повідомив голова ВР Руслан Стефанчук.

23 квітня НАБУ повідомило Сольському про підозру в заволодінні державною землею на 291 млн грн і спробі заволодіти землею ще на 190 млн грн.

ВАКС під час судового розгляду в четвер заслухав сторони обвинувачення і захисту. САП зажадав для чинного міністра затримання, а в разі ухвалення рішення про звільнення на поруки двох представників аграрних асоціацій - голови Всеукраїнської аграрної конфедерації Марії Дідух і заступника керівника Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука - заборонити Сольському спілкування з іншими підозрюваними, виїзд із Києва, зобов'язав носити електронний браслет і внести заставу 200 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА