10:33 18.04.2024

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

2 хв читати
ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) оголосила вирок міському голові Рені (Одеська обл.) Ігорю Плехову і депутату місцевої міськради Івану Пойдолову: 9 і 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"ВАКС визнав винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Одеської області та колишнього депутата місцевої ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Обвинуваченим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 9 та 10 років, відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна", - ідеться в повідомленні ВАКС у телеграм-каналі.

За даними слідства, двоє чиновників просили $100 тис. за надання громадянину в оренду земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га. Їх затримали "на гарячому" під час передання траншу в $50 тис.

За даними Центру протидії корупції, якщо вирок набуде чинності, то у Плехова можуть конфіскувати будинок у Рені площею 41 кв м, земельну ділянку і старий автомобіль ВАЗ. Пойдолов востаннє подавав декларацію за 2020 рік. У ній зазначав дві квартири в Рені площею 67 і 53 кв м і дві Toyota Land Cruiser Prado 2008 і 2019 років.

За даними ЗМІ, Пойдолов у 2023 році втік до Молдови, незаконно перетнувши кордон поза пунктом перетину. Його оголосили в міжнародний розшук. ВАКС стягнув до бюджету 1,87 млн грн застави, внесеної за Пойдолова. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА