19:48 11.04.2023

Працівники низки підприємств на заході Казахстану вимагають звільнити затриманих в Астані нафтовиків

2 хв читати

Робітники кількох нафтосервісних компаній записали звернення на ім'я президента Казахстану з проханням звільнити затриманих в Астані нафтовиків.

Співробітники нафтосервісної компанії "Кезбі" у відеозверненні заявили, що зупинять усі роботи, якщо найближчим часом затриманих в Астані нафтовиків не відпустять на свободу.

Аналогічні звернення записали також співробітники компаній "БЖБ" і "Бургилау".

За даними низки казахстанських ЗМІ, на площі перед акиматом Жанаозена (місто в Магістауській області, на заході Казахстану) збирається дедалі більше людей. Жителі скаржаться на збої в роботі інтернету.

Увечері у вівторок в Астані співробітники правоохоронних органів затримали понад сотню робітників з Мангістауської області, які зібралися біля будівлі міністерства енергетики.

Минулого понеділка близько 150 звільнених робітників нафтосервісної компанії "БерАлі Мангістау Company" з Жанаозена зібралися біля будівлі Міненерго в Астані та зажадали працевлаштувати їх у "дочку" "КазМунайГазу" - компанію "ОзенМунайГаз". Вони пояснили, що залишилися без роботи через те, що їхня компанія програла тендер. Ніч і весь день вони провели на вулиці.

Страйкарям запропонували працевлаштування в іншу компанію зі збереженням заробітних плат, що в середньому становила 700 тис. тенге. Однак ексспівробітники "БерАлі Мангістау Company" відмовилися від цих умов, наполягаючи на скасуванні результатів тендера.

У КМГ також зазначили, що було проведено перевірку конкурсних процедур щодо дотримання законності, в результаті якої порушень виявлено не було. У компанії вважають, що вимоги тих, хто прибув до столиці, "не підлягають виконанню через порушення схвалених правових процедур".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА