15:15 09.04.2021

Суд в Одесі змінив запобіжний захід Стерненку на цілодобовий домашній арешт

2 хв читати
Суд в Одесі змінив запобіжний захід Стерненку на цілодобовий домашній арешт

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт активісту Сергію Стерненку та Руслану Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

"Стерненку та Демчуку дали цілодобовий домашній арешт!" - ідеться в повідомленні, розміщеному в Telegram-каналі Стерненка за підсумками судового розгляду.

Пізніше Стерненко у своєму Telegram-каналі подякував за підтримку й написав: "Це ще не перемога, найголовніше - за тиждень, коли буде розгляд апеляції та рішення по суті". Він додав: "Зміна запобіжного заходу ще нічого не означає, тому не розслабляймось".

Раніше з посиланням на Telegram-канал Стерненка повідомлялося, що 9 квітня Одеський апеляційний суд розгляне апеляцію на арешт Стерненка й Демчука у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича, і рішення про запобіжний захід "буде сигналом" перед розглядом апеляції на вирок Стерненку й Демчуку, судове слухання за якою призначено на 16 квітня.

23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив його до семи років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна. 5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок.

Після вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції на підтримку активіста.

Кримінальну справу за обвинуваченням активіста Сергія Стерненка й Руслана Демчука у викраденні Щербича передали на розгляд до Одеського апеляційного суду.

У свою чергу генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевнила, що справа про замахи на самого Стерненека перебуватиме на її контролі, буде вжито всіх заходів для якнайшвидшого встановлення організаторів і замовників цих злочинів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА