18:11 25.04.2024

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

2 хв читати
Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Президент України Володимир Зеленський звернувся з посланням до американських конгресменів-республіканців, які не проголосували за надання Україні військової допомоги, заявивши, що виділений $61 млрд піде насамперед в оборонний сектор США на виробництво зброї.

"Моє послання тим конгресменам, які були проти (надання допомоги Україні - ІФ-У): вони мають знати, що ці гроші йдуть насамперед на оборонний сектор США. Нам потрібна насамперед зброя. Це питання не грошей, а насамперед зброї. Вони мають знати, що їхнє виробництво отримає десятки мільярдів, робочі місця, податки - все це буде в США", - заявив Зеленський в інтерв'ю журналісту американського Fox News, оприлюдненому в телеграм-каналі президента.

Також, за його словами, республіканці - противники допомоги Україні мають знати, що "частина виділених коштів піде в інші європейські країни, невелику їх частину, але все ж таки навіть не Україні. Тому що частина зброї, якої ми також потребуємо, яка в страшному дефіциті, яка нам потрібна - і в США в цьому підтримують нас, і це завжди допомога промисловості тих країн. Вона не йде в Україну".

"І третє: коли США дали певну суму в український бюджет, наприклад на нашу оборонну промисловість, - з американцями в нас немає секретів - всі ці технології, а ми витрачаємо багато часу, залучаємо вчених, наших українських хлопців, дуже розумних хлопців, також американці, англійці беруть у цьому участь. Ми ділимося з нашими американськими партнерами всіма цими технологіями", - зазначив він.

Крім того, Зеленський наголосив, що "американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну".

"Прозорість - у них усе це є. Це знають, чи це військова допомога, чи пряме фінансування якихось наших промислових напрямів - видно все. І коли ми ділимося цими технологіями зі США - це не про те, щоб віддати щось, це про те, щоб отримати щось у відповідь", - сказав президент.

"Тому будьте спокійні й упевнені: все піде на поле бою, підтримуючи не лише армію України, а й на захист демократії у світі", - додав він.

Глава держави також зауважив, що "і ми, і американці – вільні люди. Вони можуть підтримувати або не підтримувати Україну. У різних людей різні мотиви, але американці переважно на нашому боці. І переважно і Конгрес на нашому боці, і Сенат. І це означає, що США на нашому боці".

Як повідомлялося, 20 квітня у США проголосували за законопроєкт про виділення військової та бюджетної допомоги Україні на суму близько $61 млрд. Документ підтримано 311 голосами, серед яких 210 від демократів і 101 від республіканців. Решта 112 республіканців проголосували проти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА