13:16 23.11.2023

Міноборони України прискорило постачання нових зразків зброї в армію

2 хв читати
Міноборони України прискорило постачання нових зразків зброї в армію

Міністерство оборони України прискорило постачання нових зразків зброї в армію, очікується, що процес постачання нових зразків озброєння і військової техніки скоротиться до 20 днів.

Як повідомляє Міноборони, прискорення стало можливим завдяки змінам до постанови Кабінету Міністрів від 25.02.2015 № 345, які було внесено на засіданні Кабміну 21 листопада за ініціативою Міноборони України.

"Очікується, що внаслідок цих змін процес постачання нових зразків озброєння та військової техніки скоротиться до 20 днів, хоча цей термін може змінюватися залежно від якості та повноти наданих виробником матеріалів", - ідеться в повідомленні.

Раніше для того, щоб зброя чи техніка потрапили до ЗСУ, виробники долали процедуру, яка складалася з шести етапів і могла затягуватися на кілька місяців.

"Відтепер з неї вилучено одну найтриваліших бюрократичних перепон - видання наказу про допуск до експлуатації. Його погодження з різними структурами МОУ та Генштабу зазвичай тривало близько місяця. Оновлений fast track постачання зброї передбачає також скорочення термінів на інших етапах. Зокрема, випробування нових зразків зброї та перевірка їхніх бойових характеристик відбуватиметься безпосередньо на полі бою", - зазначили у відомстві.

У разі успішних результатів жодних додаткових випробувань більше не потрібно (як це було, наприклад, із колісною самохідною гаубицею "Богдана").

"Ще одна важлива зміна стосується закупівлі найзатребуваніших класів безпілотників ("мікро" та "міні") цивільного або ж подвійного призначення, які можна переобладнати для виконання бойових завдань. Відтепер держзамовник може закуповувати такі БПЛА, навіть якщо вони не були допущені до експлуатації та кодифіковані як предмет постачання", - пояснили у відомстві. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА