20:39 28.08.2023

Резніков: Не існує ціни $29 або $30 за зимову куртку для військових

3 хв читати
Резніков: Не існує ціни $29 або $30 за зимову куртку для військових

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав неправдивою оприлюднену у ЗМІ інформацію про постачання літніх курток замість зимових, наголосивши, що ніколи від жодного виробника не було пропозицій нижче $80.

"Остання резонансна подія, яка триває останні півтора тижні, - це питання, чи купувало Міністерство оборони, як було сказано в одному з повідомлень одного журналіста-розслідувача, літні куртки втричі дешевше, а потім шляхом операцій палички Гаррі Поттера вони перетворилися на зимові. Це неправда. І я хочу вам тут довести. Щонайменше відрізняється зимова форма від літньої. Постачання 180 тисяч одиниць, з яких 45 тисяч перебувають на складах і відповідно там 135 тис. перебувають у ЗСУ. І це було зроблено минулої осені та взимку", - сказав Резніков під час спілкування з журналістами в понеділок.

За словами міністра, українські захисники і захисниці провоювали зиму в цьому зимовому одязі без нарікань.

"Якби просто вдуматися, літня форма була б одягнена взимку, ми із вами про це вже почули б. 145 тис. душ, напевно, про це сказали б. Тому на сьогодні це неправда. Немає жодного контракту, коли ми перетворили б літні (куртки - ІФ-У) на зимові. Це неможливо. Командування сил логістики не прийняло б у нас", - сказав міністр.

Окрім того, як заявив Резніков, "на сьогодні не існує ціни, як у деяких повідомленнях зазначено, $29 або $30 за зимову куртку".

"Середня ціна "гуляє" від $80 до $120, якщо це не якась там арктична куртка для спецпризначенців, щоб лежати на ґрунті, тому що такі куртки коштують мінімум $300", - зазначив міністр.

Очільник відомства закликав критичніше та відповідальніше ставитися до інформації, оскільки це вводить в оману суспільство та партнерів України. Він назвав це безвідповідальною позицією і наголосив, що "ворог перебуває за лінією фронту, нам є з ким воювати".

Резніков закликав усіх журналістів звертатися до Міноборони із запитами.

"Звертайтеся, уточнюйте, хоча б дізнайтеся нашу думку. Хочу сказати, що до нас ніхто не звертався з проханням прокоментувати дивні інвойси з розслідування журналіста", - сказав міністр.

Він також зазначив, що контракт на постачання курток було укладено у вересні 2022 року, і постачання потім почали відбуватися.

"Дивний інвойс, який наводять із ціною нібито $29-30 доларів турецькою мовою, датований 9 грудня, коли постачання відбулися. Пропозиція від компанії була там $83-85, як зазначено в контракті. Жодної пропозиції від жодного виробника не існувало ніколи нижче $80. Коли хтось показує повідомленнях з OLX, то вибачте, напевно можна за 1000 грн і Louis Vuitton купити", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому одним із постачальників курток обрали турецьку компанію "Vector avia" і чи справді і її власником є племінник нардепа від партії "Слуга народу" і члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадія Касая, Резніков сказав, що Міноборони "відгукнулося до всіх, хто хоче і може поставити зимовий одяг".

"Ми не робили перевірки в ті складні часи, комплайнс, які робимо сьогодні, можливість перевіряти бенефіціарний склад. Тому що в той момент нас це не цікавило. Мені все одно, яке прізвище бенефіціара, якщо він реально здійснює поставку", - сказав міністр.

Очільник відомства зазначив, що всі оплачені зимові куртки були отримані. Водночас Резніков запевнив, що особисто з племінником нардепа не знайомий і безпосередньо з депутатом не спілкувався.

"Чи знаю я цього племінника? Ні. Чи знаю я нардепа? Так, тому що я майже всіх народних депутатів знаю в обличчя. Оскільки я буваю на засіданнях парламентських комітетів, то, відповідно, ми бачилися. Жодного спілкування, комунікації, пропозицій - можу на детекторі брехні це підтвердити - ні зі мною, ні з близькими, друзями, не було. Ми вибрали всіх, хто був готовий робити поставки", - зазначив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА