20:11 22.04.2024

Байден запевнив Зеленського, що в разі схвалення Сенатом негайно підпише закон про допомогу Україні

2 хв читати
Байден запевнив Зеленського, що в разі схвалення Сенатом негайно підпише закон про допомогу Україні

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом, під час якої, зокрема, обговорювали перший пакет оборонної допомоги США.

"Провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Президент запевнив, що в разі схвалення і Сенатом негайно підпише закон. Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство", - написав Зеленський у телеграм-каналі в понеділок увечері.

Зеленський також повідомив, що в розмові з президентом США "відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса. Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам".

Зеленський також розповів Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів і бомб. Зокрема про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови. "Це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя", - зазначив Зеленський.

"Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності", - резюмував Зеленський.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський нагадав партнерам про критичну необхідність для України поставок систем протиповітряної оборони у зв'язку з російською атакою в понеділок харківської телевежі. Лідери двох країн обговорили можливість постачання таких систем, зокрема за участю міжнародних партнерів.

Також за інформацією пресслужби, Зеленський і Байден обговорили спільне оборонне виробництво та участь США в авіаційній коаліції. Зеленський відзначив ефективність використання Україною далекобійної зброї.

"Динамічною є робота Сполучених Штатів над використанням заморожених активів Росії на користь України. Це зменшить фінансове навантаження на США та інших партнерів, а також обмежить ресурси агресора для ведення війни. Ми вдячні за це", - зазначив український президент.

Крім того, сторони обговорили підписання угоди про безпеку зі США, підготовку інавгураційного саміту миру та ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні в липні 2024 року.

Своєю чергою, на сайті Білого дому підтверджують слова Байдена про те, що його адміністрація швидко надасть значні нові пакети безпекової допомоги для України в бойових діях і протиповітряній обороні, щойно Сенат ухвалить додатковий пакет із національної безпеки і він підпише його як закон.

Також Байден наголосив, що економічна допомога США допоможе зберегти фінансову стабільність, відновити критично важливу інфраструктуру після російських атак і підтримати реформи в міру просування України шляхом євроатлантичної інтеграції.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА