19:20 06.09.2023

Результатом Саміту перших леді та джентльменів стане започаткування мережі медичного партнерства між країнами - Зеленська

2 хв читати
Результатом Саміту перших леді та джентльменів стане започаткування мережі медичного партнерства між країнами - Зеленська

Дипломатія "м'якої сили" не просто об'єднала подружжя лідерів світу, а й стала справді майданчиком для дискусій, зустрічей експертів, лідерів думок заради перемоги цивілізаційних цінностей, сказала перша леді України Олена Зеленська, відкриваючи в середу третій Саміт перших леді та джентльменів.

"Ми поставили за мету, щоб кожен наш саміт мав практичний результат. І ось на минулорічному саміті, об'єднавши небайдужих людей з усього світу, нам вдалося зібрати понад 6 мільйонів доларів, і це дало нам змогу придбати 92 сучасні реанімобілі, які наразі рятують життя українців", - сказала вона.

Цього року, зазначила Зеленська, "одним із результатів саміту стане започаткування мережі медичного партнерства між країнами".

"Говорити ми сьогодні, як ви знаєте, будемо про ментальне здоров'я. А здатність відчувати вдячність - це одна зі складових нашого психічного здоров'я", - сказала Зеленська.

"Невпевненість у майбутньому, відчуття крихкості світу, загрози глобальних катастроф - постійні супутники людей у всьому світі. А для українців у результаті додається ще й постійний біль втрат, щоденний страх за своє життя, життя близьких, повсякденне зіткнення з шокуючими, жахливими подіями", - сказала вона.

За її словами, "вже давно для всіх свідомих людей аксіома, що людське життя важливе. Час зробити аксіомою те, що важливо, важлива і його якість. А ментальне здоров'я - це саме основа цієї якості".

"Психологічна стійкість - це здатність проходити через випробування і жити повноцінним життям. Особиста стійкість кожної людини становить стійкість суспільства. Через людину - у сім'ю. Від сім'ї до колективу. Зрештою, до всієї країни. Тому немає більш стратегічного завдання для країни, ніж створити умови для стійкості кожної людини", - вважає Зеленська.

Вона зазначила, що "впевнена справжня стійкість починається з усвідомлення спільних цінностей. А я пишаюся тим, що Україна на сьогодні демонструє світові людей, об'єднаних спільною цінністю. В основі нашої цінності - людське життя. А в основі людського життя завжди стоїть любов. І секрет нашої стійкості - у любові".

У саміті беруть участь перші леді та джентльмени Естонії, Литви, Сербії, Словаччини, Данії, Вірменії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА