15:25 23.07.2019

Екс-прем'єр Яценюк подав до суду на блогера Шнайдера про захист честі та гідності

2 хв читати
Екс-прем'єр Яценюк подав до суду на блогера Шнайдера про захист честі та гідності

Деснянський районний суд м. Києва відкрив провадження за позовом екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка до блогера Михайла Шнайдера про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляється на сайті суду, 4 липня під час автоматизованого розподілу судової справи між суддями зазначену позовну заяву отримала суддя Деснянського райсуду м. Києва Валерія Бабко.

Підготовче засідання у справі призначено на 15 серпня 2019 року на 10:30 за адресою м. Київ, проспект Маяковського, 5-В, зала №20.

Раніше український блогер Михайло Шнайдер на сторінці в соцмережі Facebook розкритикував проект "Стіна" на російсько-українському держкордоні, на реалізацію якого було виділено кошти з держбюджету. "Це свіжі фото знаменитої "Стіни Яценюка". Тієї самої стіни, на спорудження якої вже виділили понад мільярд гривень. Стовпи й зовсім небагато колючого дроту. Вражає, чи не так, друзі?" - написав блогер.

Як повідомлялося, 13 червня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про передання до Дарницького районного суду м. Києва для розгляду по суті обвинувального акта у справі про розтрату державних коштів, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні, що завдало збитків державі на 16 млн 688 тис. 496,31 грн.

Обвинувачення висунуто вісьмом особам: трьом посадовцям Держприкордонслужби України, трьом директорам фірм-підрядників і двом посередникам.

15 червня Яценюк висловився за завершення реалізації проекту "Стіна" на російсько-українському держкордоні, а "якщо хтось щось вкрав", нехай відповість за законом. "Стіна" має бути добудована. Якщо хтось щось вкрав, нехай сяде. Якщо там ніхто нічого не вкрав, і правоохоронні органи розпочали цю історію як політичну, - нехай відповідають за політичну діяльність", - сказав Яценюк. "Державна прикордонна служба каже: супероб'єкт. Військові кажуть: правильний об'єкт. Звісно, він не захистить від танків. То це не була його мета. Це перша лінія оборони", - заявив Яценюк, додавши, що за таким самим проектом почали облаштовувати кордон із Росією європейські держави, наприклад країни Балтії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА