11:01 01.07.2020

Захист Януковича вимагає від ДБР публічно спростувати інформацію про вручення екс-президенту підозри

3 хв читати
Захист Януковича вимагає від ДБР публічно спростувати інформацію про вручення екс-президенту підозри

Адвокатське об'єднання AVER LEX, що представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича сьогодні, 1 липня, подало до Державного бюро розслідувань (ДБР) письмову вимогу про публічне спростування раніше поширеної неправдивої інформації щодо повідомлення екс-президенту про підозру в державній зраді.

"Минулого тижня ми викрили ДБР у відвертій брехні, коли на інтернет-сторінці відомства раптом з'явилося повідомлення про те, що четвертому президенту нібито повідомлено про підозру в черговій державній зраді. Проте жодних офіційних процесуальних дій для вручення якихось підозр здійснено не було", - заявив адвокат Віталій Сердюк, передає прес-служба AVER LEX.

Так, за його словами, захист Януковича вже приїжджав на три виклики ДБР і на кожному з них надавав докази неможливості явки Януковича "з огляду на його офіційне тимчасове перебування на території РФ - отримання тимчасового політичного притулку".

"Усі три рази ми наполягали на дотриманні ДБР вимог глави 43 Кримінального процесуального кодексу України - здійсненні процесуальних дій за допомогою міжнародної правової допомоги. Проте всі вимоги закону ігноруються", - зазначив адвокат.

В AVER LEX наголосили, що стосовно Януковича ДБР йде шляхом ігнорування чинних норм законодавства і маніпулювання громадською думкою.

"Зверніть увагу, стосовно Петра Порошенка дотримуються всі передбачені законодавством процедури, щоб вручити йому повістку, його шукають навіть у картинних галереях... Ми офіційно вимагаємо від ДБР у найкоротші терміни спростувати цю брехню. Інакше до суду буде передано відповідний позов", - сказав Сердюк.

Як повідомлялося, 24 червня Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому президенту України Віктору Януковичу, двом колишнім міністрам оборони країни Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву.

"Їх підозрюють у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (в редакції від 5 квітня 2001 року)", - повідомила прес-служба ДБР.

У ДБР поінформували, що під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович у співучасті із Саламатіним та Лебедєвим із 2012 до 2014 року вчинили державну зраду. Йдеться, зокрема, про дії, спрямовані на підривання суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, підривання її обороноздатності, наданні Російській Федерації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

За даними слідства, підозрювані в період із 2012 до 2014 року здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил України, яке полягало в скороченні чисельності, розформуванні (переформовуванні) окремих військових з'єднань, військових частин і підрозділів, зміни їхнього місця дислокації. Такі дії здійснювалися, зокрема, на території Автономної Республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострова.

25 червня AVER LEX, що представляє інтереси екс-президента України Віктора Януковича, назвало неправдивою інформацію про вручення їхньому клієнту підозри у вчиненні державної зради і назвало це спробою ДБР відвести від себе хвилю негативу за закриття справ проти п'ятого президента України Петра Порошенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА