16:17 20.08.2020

Пропозиція змінити постанову ВР про призначення чергових місцевих виборів нереалістична - Айвазовська

2 хв читати
Пропозиція змінити постанову ВР про призначення чергових місцевих виборів нереалістична - Айвазовська

Верховна Рада навряд чи погодиться на пропозицію голови делегації України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука скасувати положення ухваленої постанови про призначення чергових місцевих виборів як невідповідних Мінським угодами, вважає голова правління Всеукраїнської громадської організації "Громадянська мережа "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Я думаю, що ця пропозиція навряд чи знайде відповідну кількість підтримки в парламенті, тому що коли постанову готували, питання виборів до обласних рад Донецької, Луганської областей дискутували комітеті Верховної Ради на різних платформах не один раз. Воно не є випадковим рішенням і відповідає позиції народних депутатів, які є кінцевою інстанцією в питанні ухвалення цього рішення", - сказала Айвазовська в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Києві.

За словами Айвазовської, ця пропозиція нереалістична, зокрема, і тому, що "вже минули всі терміни з формування територіальних виборчих комісій, з проведення їхніх перших засідань". Вона нагадала, що нині відбувається підготовка до формування територіальних комісій нижчого рівня - до 30 серпня має бути сформовано виборчі округи в громадах до 10 тисяч (виборців - ІФ).

"Тобто ми не можемо просто з повітря ухвалити рішення, яке вже суперечить календарному плану виборчого процесу, який стартував і реалізується і на рівні ЦВК, і на рівні територіальних виборчих комісій, які сформовані. Ця пропозиція може прозвучати, але я не вірю в її реалістичність", - підсумувала Айвазовська.

Як повідомлялося, Кравчук поінформував учасників ТКГ про скерування звернення до Верховної Ради з пропозицією розглянути питання про відповідність постанови парламенту щодо призначення чергових місцевих виборів у 2020 році закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також Комплексу заходів із виконання Мінських угод, який було підтримано резолюцією Ради безпеки ООН 2202 (2015 р.).

Раніше залучений до роботи ТКГ українською стороною як представник ОРДО журналіст Сергій Гармаш написав у Facebook, що "найімовірніше, щоб зірвати майбутню зустріч "нормандської четвірки" на рівні зовнішньополітичних радників, та сторона фактично заблокувала переговори, ставлячи як умову скасування однієї з постанов ВР, яка, на її думку, порушує Мінські угоди".

Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на неділю, 25 жовтня.

За відповідну постанову №3809 на пленарному засіданні 15 липня проголосували 326 народних депутатів.

Згідно з ухваленою постановою, вибори депутатів Верховної ради Криму, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях Криму, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються і не проводяться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА