19:25 21.09.2020

Суд у Мінську залишив Колесникову під вартою

2 хв читати
Суд у Мінську залишив Колесникову під вартою

Член президії Координаційної ради білоруської опозиції Марія Колесникова залишається під вартою, суд Партизанського району, що засідав у будівлі Мінміськсуду, в понеділок відхилив скаргу її адвокатів, передає кореспондент "Інтерфакс-Захід"."

Скаргу захисників Колесникової на постанову про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту залишити без задоволення", - сказала суддя Наталія Дєдкова.

Після оголошення рішення адвокат Олександр Пильченко заявив, що захист має намір оскаржувати рішення суду. "На сьогодні підстав тримати під вартою людину, яка обвинувачується у вчиненні менш тяжкого злочину, немає", - заявив він.

Розгляд скарги проходив у закритому режимі, журналістів і групу підтримки запросили в зал на оголошення рішення. Також у залі були присутні дипломати зі значками "Свободу політв'язням". Сама Колесникова брала участь в засіданні по відеозв'язку.

Відразу після включення відеозв'язку, Колесникова схопилася з місця і показала присутнім свій фірмовий знак - "сердечко". Присутні в залі відповіли оплесками. Суддя визнала це неповагою до суду і спробувала видалити всіх із залу. Але пізніше змінила рішення і залишила присутніх, зажадавши при цьому "опустити камери".

Як повідомлялося, підтримати Колесникову в суді зібралося понад 50 осіб, вони стояли поруч з дверима залу засідань. Також сюди прийшли представники дипмісій кількох держав.

Колесникова, а також адвокати Ілля Салей і Максим Знак утримуються під вартою як обвинувачені за ч. 3 ст. 361 КК "Заклики до дій, спрямованих на шкоду зовнішньої безпеки Республіки Білорусь, її суверенітету, територіальної недоторканності, національної безпеки і обороноздатності". Білоруські правозахисні організації визнали їх політв'язнями.

Минулої п'ятниці суд розглядав аналогічну скаргу адвокатів Максима Знака. Вона була залишена без задоволення.

Член президії Координаційної ради (КС) Марія Колесникова була затримана 8 вересня на білорусько-українському кордоні. За версією, поширеною прес-службою Держприкордонкомітету Білорусі, вона разом із представниками КР Іваном Кравцовим і Антоном Родненковим намагалася прорватися через кордон і її виштовхнули з салону автомобіля. Кравцов і Родненков на прес-конференції в Києві заявили, що Колесникова порвала свій паспорт і покинула автомобіль під час примусової депортації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА