Вибори

У Києві створять Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" - Кличко

Мер Києва Віталій Кличко в 79-ті роковини трагедії у Бабиному Яру наголосив, що Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у столиці буде створено, і пообіцяв докласти всіх зусиль для реалізації цього проекту.

"79 років тому в Києві сталася страшна світова трагедія. Нацисти вчинили масові розстріли мирного населення. За оцінками істориків, за роки Другої світової війни в Бабиному Яру було вбито і поховано понад 100 тис. людей різних національностей. Більшість закатованих були євреями. З того часу Бабин Яр став одним із символів Голокосту, жахливого злочину нацистів проти людства", - написав Кличко на сторінці у Facebook у вівторок.

Мер зазначив, що меморіали жертвам Голокосту є в Ізраїлі, в Польщі, Німеччині, в США, проте в Києві, де сталася така трагедія, було зроблено мало, щоб гідно вшанувати пам'ять загиблих.

"І ми повинні виправити це. Чотири роки обговорюється проект створення меморіалу. Це довго. Але наше завдання - не тільки звести будівлю. Головне - наповнити меморіал змістом і донести до майбутніх поколінь правду і пам'ять про страшну світову трагедію", - наголосив Кличко.

Мер пообіцяв, що Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" у Києві буде створено.

"І він буде такого ж рівня, як Яд Вашем в Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я, як мер Києва, докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проект", - написав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ