21:50 11.10.2020

Суд відмовив меру Черкас у задоволенні позову до Зеленського

2 хв читати
Суд відмовив меру Черкас у задоволенні позову до Зеленського

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову про захист честі і гідності мера Черкас Олександра Бондаренка до президента України Володимира Зеленського, повідомляється в рішенні суду.

"Відмовити в задоволенні позову особи 2 до президента України особа 3 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та стягнення компенсації моральної шкоди в повному обсязі", - йдеться в рішенні суду.

У рішенні сказано, що апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Як зазначається, виходячи з викладеного, суд дійшов висновку, що висловлювання відповідача не містять завідомо неправдивої інформації і надмірності оціночних суджень, а також підстави кваліфікувати його слова, як представлену в брутальній, принизливій чи непристойній формі, оскільки оспорювані фрази президента виражають його особисте, суб'єктивне ставлення до можливості мати ділові, дружні або інші відносини з посадовою особою, яка, на думку Зеленського, неналежним чином виконує свої обов'язки, як наслідок суб'єктивної, критичної оцінки публічної діяльності такої особи президентом. Також до забезпечення народовладдя, як умови лібералізації країни, навіть у разі, коли електорат обирає на публічну посаду людину з неналежними, на переконання президента, для цього якостями.

Як повідомлялося, 27 травня міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі і гідності проти президента України Володимира Зеленського.

20 травня Зеленський, кажучи про мера Черкас, сказав, що "за один стіл з такими бандитами не сяде".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА