Вибори
17:43 13.10.2020

Марина Порошенко відвідала Інститут раку, де після реконструкції проводитимуть унікальні трансплантації

3 хв читати
Марина Порошенко відвідала Інститут раку, де після реконструкції проводитимуть унікальні трансплантації

У Національному інституті раку (Київ) після масштабної реконструкції відкриють відділення онкогематологіі та трансплантації кісткового мозку. Цей проект вартістю 50 млн грн профінансувала корпорація Roshen.

"Всі сьогодні концентрують свою увагу на боротьбі з коронавірусом під час епідемії. Але не треба забувати, що навколо нас живуть люди, які продовжують боротися з дуже важкими хворобами. Тисячі людей сьогодні борються за своє життя, і одна з найбільш вразливих категорій – це хворі на онкологічні захворювання", - сказала лідер команди партії "Європейська солідарність" на виборах до Київської міської ради Марина Порошенко під час візиту до оновленого відділення Національного інституту раку.

За її даними, для відбудови відділення корпорація Roshen виділила понад 50 мільйонів гривень. "У цьому відділенні лікарі зможуть рятувати в рази більше людей, проводячи унікальні операції з трансплантації кісткового мозку, а також тут будуть проводитись операції з пересадки стовбурових клітин", – розповіла Марина Порошенко.

Вона також подякувала лікарям, які вчаться за кордоном, але приїздять знову в Україну, щоб рятувати життя українців, щоб проводити унікальні операції і в Національному інституті раку.

В.о. директора Національного інституту раку Олександр Яцина подякував корпорації Roshen, особисто Марині Порошенко і всім, хто був задіяний у проект відбудови відділення, який до кінця жовтня розпочне роботу на повну потужність.

"Ми в рік зможемо рятувати вдвічі більше людей з аутогенною трансплантацією. У нас також є амбітні плани розпочати алогенну трансплантацію, якщо буде на те Божа воля і воля людей, які нам допоможуть з обладнанням", - сподівається Яцина.

За словами керівника відділу онкогематології, професора Ірини Крячок, якщо в Україні має бути зроблено трансплантацій до 3 тисяч, то виконується не більше 300.

"У нас у відділенні тепер є ті умови, які ми, відверто кажучи, заслуговуємо як професіонали. А наші пацієнти заслуговують як ті люди, які тут лікуються. В онкогематології від умов дуже багато залежить, тому що це пацієнти з імунодефіцитом, і умови тут дорівнюють шансу вижити. Тому що кількість фатальних ускладнень напряму залежить від того, яке мікробіологічно чисте буде тут середовище. На щастя, ми це отримали", – зазначив лікар-гематолог, онколог Євген Кущевий.

Національний інститут раку, зокрема, будівля, в якій розташоване відділення онкогематології, хіміотерапії, багато років знаходився у критичному стані.

Співпраця компанії Roshen з Національним інститутом раку розпочалася у 2018 році, коли було відремонтоване та обладнане приміщення, призначене для забору стовбурових клітин і донорських тромбоцитів. Ремонт приміщення, закупівля меблів та частини спеціалізованого обладнання обійшлися у 2,9 млн грн.

Восени 2019 року розпочався капітальний ремонт відділення онкогематології та створення відділення аутологічної трансплантації кісткового мозку клініки №2.

Після завершення реконструкції, за словами лікарів, з’явиться можливість проводити унікальні операції з пересадки стовбурових клітин дорослим (зараз в Україні цього не роблять).

На цокольному поверсі розміщено поліклінічне відділення та кабінети лікарів. На першому поверсі - повністю оновлене відділення онкогематології, створене згідно зі світовими вимогами та новою лабораторією. Створено 4 боксованих палати для проведення аутологічної трансплантації стовбурових клітин, відкрито денний стаціонар.

Загальна площа приміщень, відремонтованих Roshen, – 1900 кв.м.

Зміни в Інституті раку дозволять налаштувати безперервний процес трансплантації та збільшити їхню кількість, а створення кріосховища подовжить тривалість зберігання стовбурових клітин до 10 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

Турецька компанія планує побудувати логістичний і транспортний вузол в аеропорту "Антонов"

Компанія-виконавець реконструкції Дегтярівського мосту пояснила причину падіння балок і ліквідує наслідки за власний рахунок

Стартував демонтаж даху історичної будівлі на вул. Набережно-Хрещатицькій у Києві

Реконструкція доріг, водної станції та медобладнання отримають фінансування в рамках договору "Метінвесту" з Глеюватською громадою

У Музеї народної архітектури та побуту в Пирогові відкрито реконструйований центральний вхід

"Київтеплоенерго" розпочало реконструкцію магістральної тепломережі на Кільцевій дорозі

Німеччина надасть Україні ще 111 млн євро на реконструкцію

Італія представить своє бачення відновлення України 26 квітня - МЗС Італії

Законопроєкт про реконструкцію застарілого житла врахує антикорупційні чинники

Реконструкція зоопарку в Києві принесла столиці 2 млн грн збитків, про підозру повідомлено чиновникам КП і підряднику

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА