13:03 29.10.2020

Мер Ніцци назвав напад у міській церкві "ісламським фашизмом"

2 хв читати

Кровопролитний напад у церкві в Ніцці здійснив радикалізований мусульманин, заявив у четвер мер міста Крістіан Естрозі.

"Він кричав "Аллах акбар", навіть коли йому надавали медичну допомогу після затримання", - розповів Естрозі журналістам.

"Нам потрібно будь-якою ціною викорінити ісламський фашизм на всій території країни", - заявив мер.

Він повідомив, що вирішив із міркувань безпеки тимчасово закрити всі християнські церкви та інші місця культу міста. Також будуть вжиті додаткові заходи щодо гарантування безпеки цих об'єктів.

Спочатку Естрозі повідомляв, що унаслідок нападу загинули двоє людей, а ще одна - у критичному стані. Однак, потім він озвучив інформацію про трьох загиблих. Крім того, госпіталізований сам нападник. Його стан - тяжкий.

"Особистість цього варвара ми ще не встановили", - констатував мер Ніцци.

Раніше французьке телебачення вже повідомляло про трьох жертв. При цьому деякі ЗМІ передавали, що один із загиблих - 70-річний пенсіонер, якого обезголовив нападник. Естрозі підтвердив, що, за попередніми даними, одна із жертв справді була обезголовлена. Водночас він зазначив, що поліція ще працює на місці події та ще передала не всю інформацію про те, що трапилося.

Місце події оточене поліцією. Глава МВС Франції Жеральд Дарманін повідомив, що проводить екстрену нараду у зв'язку з цією трагедією.

Телеканал BFM TV повідомив, що до розслідування підключився підрозділ прокуратури, який займається справами, пов'язаними з тероризмом.

Схожий інцидент стався раніше у жовтні біля Парижа: там виходець із РФ чеченського походження обезголовив викладача, який показав учням карикатури на мусульманського пророка Мухаммеда.

29 жовтня 2020 року мусульмани у всьому світі відзначають день народження пророка Мухаммеда. Крім того, католики у Франції готуються відзначити своє свято - День усіх святих, що припадає на 1 листопада.

Після недавніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона про кризу ісламу у всьому світі та карикатур у журналі "Шарлі Ебдо", які висміюють іслам, відносини країни з мусульманськими громадами та країнами загострилися.

У Ніцці декілька років тому вже була кровопролитна терористична атака. Увечері 14 липня 2016 року одразу після закінчення святкового салюту з нагоди Національного свята Франції - Дня взяття Бастилії - в натовп глядачів на Англійській набережній на великій швидкості в'їхала фура. Жертвами теракту стали 86 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА