Вибори
12:29 08.11.2020

"Обійдемось спілкуванням". Садовий чекатиме Синютку на теледебатах

2 хв читати
"Обійдемось спілкуванням". Садовий чекатиме Синютку на теледебатах

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що надіслав листа зі згодою про участь у дебатах суспільному мовнику – UA: Львів, і розраховує на зустріч зі своїм опонентом – кандидатом від партії "Європейська солідарність" Олегом Синюткою.

"Мій офіційний лист зі згодою взяти участь в дебатах на "Суспільному" 18 листопада – вже на пошті в ініціаторів. Я буду", - написав Садовий на сторінці у Facebook.

Стосовно закидів Синютки про те, що у пропозиції суспільного мовника є порушення Виборчого кодексу, мер зазначив: "Наші юристи вивчили пропозицію і не знайшли жодних порушень Виборчого кодексу в форматі, який запропонували журналісти".

Садовий також прокоментував слова Синютки щодо формату дебатів: "Побачив у медіа, що мій опонент запропонував вибрати "секундантів, зброю: шпаги, пістолети і т.д., лиш би не РПГ". Це цитата, якщо що. Мабуть, мало бути смішно. Наші юристи не знайшли жодних згадок про колючі, ріжучі предмети чи вогнепальну зброю у Виборчому кодексі. Тому обійдемось спілкуванням. До зустрічі, Олеже Михайловичу!"

Своєю чергою представник штабу Синютки з підготовки дебатів, народний депутат від "Євросолідарності", медіаменеджер Микола Княжицький анонсував пропозицію щодо можливого формату дебатів. "Найближчим часом ми запропонуємо формат можливого проведення дебатів між кандидатами. Цей формат відповідатиме і українському законодавству, і європейським прикладам такого спілкування з виборцями", - написав він на сторінці у Facebook.

Княжицький вказав на необхідність організувати "спільно незалежні чесні дебати між обома кандидатами на посаду мера Львова, які будуть відкриті і для громадськості, і для усіх медіа, які бажатимуть їх висвітлювати". Він чекає на відповідь Садового.

Як повідомлялося, у Львові другий тур місцевих виборів відбудеться 22 листопада. За посаду мера змагатимуться Садовий (отримав 91131 голос, або 40,09%) і Синютка (70682 голоси, або 31,1%).

Синютка наполягає на тому, що участь у дебатах на UA: Львів має бути оплачена кандидатами. Водночас суспільний мовник не погоджується з такою позицією, охарактеризувавши свій проект як власний формат, участь у якому не оплачується за рахунок виборчих фондів.

Садовий у відповідь заявив, що готовий до участі в дебатах на майданчику UA: Львів на умовах суспільного мовника.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА