19:26 09.11.2020

Дії РФ продовжують загрожувати євроатлантичній безпеці - заступник помічника генсека НАТО

2 хв читати
Дії РФ продовжують загрожувати євроатлантичній безпеці - заступник помічника генсека НАТО

Дії Росії продовжують бути загрозою для євроатлантичної безпеки, заявила заступник помічника генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії Кармен Ромеро.

"COVID додав непередбачуваності вже дуже складній обстановці у сфері безпеки, в якій ми бачимо, що дії Росії продовжують бути загрозою для євроатлантичної безпеки, тероризм залишається постійною загрозою, ми бачимо державних і недержавних діячів, що кидають виклик правилам міжнародного порядку, нестабільність поза нашими кордонами продовжує сприяти нелегальній міграції. Ми також бачимо розвиток Китаю, що змінює глобальний баланс сил", - сказала Ромеро на вебінарі під час Львівського форуму з питань безпеки в понеділок.

На її думку, кіберзагрози та гібридні загрози дедалі загострюються.

"Упродовж минулих семи місяців наявні виклики безпеки не зникли, навпаки – багато в чому вони посилилися і прискорилися, ще більше ускладнюючи обстановку у сфері безпеки. Під час цієї пандемії нашим головним зусиллям було переконатися, що криза у сфері охорони здоров'я не стане кризою у сфері безпеки", - додала Ромеро.

Вона зазначила, що під час пандемії НАТО залишалося пильним і підготовленим до будь-якої загрози.

"Ми зробили, що необхідно, щоб зберегти наші війська у безпеці, підтримати нашу оперативну готовність і підтримати наші місії та операції: від бойових груп у балтійських країнах до боротьби з тероризмом в Афганістані", - пояснила заступник помічника генсека НАТО.

Ромеро зазначила, що альянс також зміг надати підтримку цивільним зусиллям із боротьби з COVID-19, зокрема, НАТО допомагало союзникам і партнерам повітряними перевезеннями критичних постачань, перевезеннями медичного персоналу й пацієнтів, у будівництві польових шпиталів і наданні медичного обладнання. Вона додала, що певна фінансова підтримка НАТО зарезервована для найбільш постраждалих від пандемії партнерів, зокрема Молдови, Тунісу, також розглядається подальша допомога для Боснії і Герцеговини, Іраку та України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА