18:28 24.11.2020

Суд пом'якшив запобіжний захід усім підозрюваним у нападі зі стрільбою на автобус "ОПЗЖ" під Люботином - прокуратура

2 хв читати

Київський районний суд Харкова завершив розгляд клопотань прокуратури про зміну запобіжних заходів підозрюваним у нападі зі стрільбою на автобус із представниками громадської організації "Патріоти за життя" під м. Люботин Харківської області з безальтернативного тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

"Стосовно всіх 15 підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Як повідомлялося раніше, орган досудового розслідування визнав можливим пом'якшити запобіжний захід, оскільки ризики, передбачені п.п 1, 2 ч.1 ст.177 Кримінального процесуального кодексу, зменшилися в результаті того, що слідство не отримало об'єктивних і достатніх даних про причетність підозрюваних до замаху на вбивство членів громадської організації "Патріоти за життя".

Раніше, 19 листопада, прес-секретар Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що з двох статей, інкримінованих підозрюваним, залишилася тільки одна - хуліганство (ч. 4. ст. 296 КК України). Версія причетності підозрюваних до замаху на вбивство (ч. 15 п. 1,7,12 ч. 2 ст. 115 КК України) не підтвердилася.

Як повідомлялося, увечері 27 серпня поблизу Люботина на автодорозі невідомі заблокували автомобілем Mitsubishi рух мікроавтобуса Mercedes-Benz, у якому перебували представники громадської організації "Патріоти - За життя", та змусили його зупинитися. Після цього з Mitsubishi вийшли кілька людей, обстріляли мікроавтобус із травматичної зброї і втекли у своєму автомобілі. В результаті постраждали й були госпіталізовані чотири людини (троє з пораненнями від травматичної зброї, четвертий - із черепно-мозковою травмою).

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських мотивів, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

У нападі підозрюють 15 людей, 14 з яких поліція затримала того самого вечора в Красноградському районі Харківської області. Усім затриманим оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 і ч. 15 п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 КК України. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА