19:34 14.04.2021

Пашинян повідомив, що піде у відставку з поста прем'єра Вірменії у останній декаді квітня

2 хв читати
Пашинян повідомив, що піде у відставку з поста прем'єра Вірменії у останній декаді квітня

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подасть у відставку у останні десять днів квітня для проведення в країні дострокових парламентських виборів.

"У останні 10 днів квітня я піду у відставку. На сьомий день після моєї відставки в парламенті відбудуться вибори нового прем'єра. Моя кандидатура на пост прем'єра буде висунута від фракції "Мій крок". Інші фракції кандидата не висуватимуть. Мене не виберуть прем'єром", - сказав Пашинян у рамках "урядової години" в парламенті в середу.

За його словами, вдруге 1/3 фракції "Мій крок" знову висуне його кандидатуру на пост прем'єра.

"Інші фракції знову не висуватимуть кандидатуру на пост прем'єра. Мене знову не виберуть, після чого парламент Вірменії буде розпущений силою закону, і на 20 червня будуть призначені дострокові парламентські вибори", - зазначив Пашинян.

Згідно з Конституцією, для розпуску парламенту прем'єр Вірменії повинен піти у відставку. Якщо парламент двічі не зможе вибрати нового прем'єра, він автоматично буде розпущений, після чого відбудуться нові вибори парламенту. Нового прем'єра призначає парламентська більшість.

Вибори пройдуть за прийнятими парламентом поправками до Виборчого кодексу, що передбачають відмову від рейтингової системи виборів і проведення голосування виключно за пропорційною системою.

Опозиційні парламентські фракції "Світла Вірменія" і "Процвітаюча Вірменія" погодилися на проведення виборів за оновленою виборчою системою.

Тим часом, позапарламентська опозиція заявляє, що дострокові парламентські вибори у Вірменії необхідно організувати без чинної влади і після формування тимчасового уряду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА