17:00 22.04.2021

АМКУ дозволив "Датагруп" купити три компанії Volia

2 хв читати
АМКУ дозволив "Датагруп" купити три компанії Volia

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив національному оператору фіксованого зв'язку та цифрових послуг компанії "Датагруп" (Datagroup Holding Limited) купити три компанії, що входять до структури групи Volia.

Як повідомляється на сайті АМКУ, йдеться про ТОВ "Київські телекомунікаційні мережі", ТОВ "Телесвіт" і Oisiw Limited (Кіпр).

Комітет зазначає, що під час розгляду цих справ оцінювалися задіяні товарні ринки, а саме: надання послуг доступу до пакетів телепрограм юридичним і фізичним особам; надання послуг доступу до інтернету юридичним і фізичним особам; надання послуг хостингу серверів.

У процесі розгляду справ встановлено, що найбільша сукупна частка учасників концентрації - на регіональному ринку доступу до пакетів телепрограм фізособам у межах Київської області, і вона за підсумками 2018, 2019 років та дев'яти місяців 2020 року не перевищує 29%.

Крім того, АМКУ було встановлено, що на кожному із задіяних ринків присутня значна кількість суб'єктів господарювання, що надають зазначені послуги. Споживачі послуг мають широкий вибір провайдерів інтернету і телебачення та можуть вільно вибирати між ними.

"Майже всі опитані комітетом конкуренти учасників концентрацій повідомили про те, що, зважаючи на високий рівень конкуренції, зазначені концентрації не приведуть до зміни наявного ринкового балансу у задіяних територіальних межах, ринки є насиченими і такими, які динамічно розвиваються", - розповіли в АМКУ.

"Зважаючи на зібрану у рамках розгляду справ інформацію, комітет дійшов висновку, що заявлені концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, і надав відповідні дозволи на концентрацію", - підсумовується у повідомленні.

Oisiw Limited - компанія, спеціально створена для спільного інвестування з Sigma Bleyzer Southeast European Fund IV у поліпшення телекомунікаційної та медіа-інфраструктури в Україні. Працює з 2006 року.

ТОВ "Телесвіт" і "Київські телекомунікаційні мережі" є субхолдинговими компаніями Oisiw, яку, у свою чергу, контролює кіпрська Volia LTD.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА