19:28 16.09.2021

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом екс-міністра Рудьковського

2 хв читати
Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом екс-міністра Рудьковського

Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього міністра транспорту та зв'язку України, підозрюваного у викраденні та катуванні керівника компанії "Нафтогазвидобування", повідомляє прес-служба суду.

"16 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу Солом'янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року, якою змінено підозрюваному Р. запобіжний захід з домашнього арешту у визначений період доби на цілодобовий домашній арешт до 29 вересня 2021 року включно", - йдеться в повідомленні на сайті суду.

За результатами апеляційного розгляду постанову залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури - без задоволення.

У суді нагадали, що громадянина Р. підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Згідно з інформацією, йдеться про Миколу Рудьковського.

Як повідомлялося, в лютому 2021 року Служба безпеки України повідомила про розкриття факту викрадення колишнього керівника приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", народного депутата Олега Семінського. У рамках провадження повідомлено про підозру п'ятьом особам, причетним до зазначених злочинів, за ст. 127 (катування), 146 (викрадення людини) і 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Екс-міністру транспорту та зв'язку (2006-2007 рр.) Рудьковському вручили підозру як організатору викрадення голови "Нафтогазвидобування" Семінського. Підозру висунуто за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 27 ч. 2. ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У серпні Офіс генерального прокурора ініціював питання зміни запобіжного заходу екс-міністру транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському, підозрюваному в організації викрадення і катуванні голови компанії "Нафтогазвидобування", у зв'язку з порушенням ним умов виїзду за кордон.

Семінського викрали в лютому 2012 року. Зловмисники влаштували підставну ДТП, після чого схопили його і протягом трьох років утримували. Після викрадення керівника "Нафтогазвидобування" між його бізнес-партнерами розпочався конфлікт через розподіл акцій компанії. У травні 2015 року викрадачі відпустили Семінського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА