12:26 20.04.2022

Суд надав українським правоохоронцям дозвіл на спеціальне розслідування стосовно екс-нардепа Киви

1 хв читати
Суд надав українським правоохоронцям дозвіл на спеціальне розслідування стосовно екс-нардепа Киви

За участю прокурорів Офісу генерального прокурора України суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата Іллі Киви, повідомляє пресслужба ОГП у середу.

Зазначається, що Кива наразі перебуває у міжнародному розшуку та підозрюється у публічних закликах до насильницької зміни влади, посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, державній зраді та пропаганді війни (ч.3 ст. 10, ч.3 ст.110, ч.1 ст.111, ст.436, ч.2 ст.436-1 КК України).

"За даними слідства, колишній народний депутат, перебуваючи на території держави-агресора, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ. Він публічно закликав найвище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні. Підозрюваний пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому в телеграмі.

У ньому уточнюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

При цьому в тексті повідомлення не зазначено ім'я підозрюваного, проте публікація супроводжується фотографією колишнього народного депутата від парламентської фракції політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Іллі Киви.

Як повідомлялося, 15 березня Верховна Рада позбавила члена політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Іллю Киву повноважень народного депутата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА