17:36 16.08.2023

БЕБ офіційно оголосило про чергову зміну керівника

2 хв читати
БЕБ офіційно оголосило про чергову зміну керівника

Першого заступника директора Бюро економічної безпеки (БЕБ) Едуарда Федорова, призначеного виконувачем обов'язків глави відомства з 17 квітня цього року, звільнили відповідним наказом БЕБ за згодою сторін 14 серпня, йдеться в повідомленні бюро в середу.

"Андрій Вікторович Пащук розпочав виконання обов’язків директора Бюро економічної безпеки України. Андрій Пащук працює у БЕБ з листопада 2022 року, був призначений як переможець конкурсу на зайняття вакантних посад штатних працівників БЕБ, які мають спеціальні звання", - наголошується в пресрелізі.

Уточнюється, що в.о. директора БЕБ здійснює загальну координацію і контроль діяльності центрального апарату (ЦА) та територіальних управлінь (ТУ) БЕБ і забезпечуватиме виконання інших завдань, передбачених законом України про БЕБ.

Голова тимчасової слідчої парламентської комісії (ТСК) Ярослав Железняк 11 серпня повідомив, що Федоров і заступник директора Віталій Гагач пішли в оплачувану відпустку, після чого оформили лікарняний і незабаром можуть написати заяви про звільнення.

"Понад місяць тому ми у ТСК побачили дивну історію: відповідь почав підписувати інший заступник. Поцікавилися, куди поділися інші, і отримали відповідь: 17 квітня 2023 року перший заступник директора БЕБ Федоров Е.В. тільки розпочав виконання повноважень директора, а рівно через три місяці пішов у щорічну оплачувану відпустку", - написав Железняк.

Як зазначив депутат, станом на 31 липня з відпустки в.о. директора так і не вийшов на роботу, пішовши на лікарняний, а потім, за неофіційною інформацією, написав заяву про звільнення.

"Тією самою схемою, "відпустка-лікування-звільнення", скористався і його перший заступник", - стверджував Железняк про заступника директора Гагача.

Очільник ТСК додав, що з моменту відпустки Федорова документи як в.о глави відомства підписує Пащук, який з 5 квітня 2023 року обіймає посаду заступника директора БЕБ.

"Пан Пащук ... з 1997 до 2017 року перебував на службі на оперативних і керівних посадах у правоохоронних органах. З 2012 року в МВС, заступник начальника управління Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України", - уточнив депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

В Одеській області відсторонено поліцейську за висловлювання щодо обов'язку чергування біля церкви

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА